Διπλωματική εκστρατεία για να φύγουν οι Αζέροι από το Ναγκόρνο Καραμπάχ ξεκινά η Αρμενία

Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός Nikol Pashinyan λέει ότι επιδιώκει να αποχωρήσουν οι κατοχικές δυνάμεις από την επικράτεια του Ναγκόρνο - Καραμπάχ ως ένα στοιχείο των διαπραγματεύσεων στη διαδικασία επίλυσης των συγκρούσεων.

"Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων στο γεγονός ότι πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον. Το πιο σημαντικό μέρος αυτής της συζήτησης για το μέλλον είναι η επίλυση του ζητήματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να το παρουσιάσουμε ως πολιτικό ζήτημα, ως ζήτημα διαπραγματεύσεων το ζήτημα της κατάργησης της κατοχής της επικράτειας της Αυτόνομης Περιφέρειας του Ναγκόρνο Καραμπάχ. Αλλά επαναλαμβάνω, πρέπει να το ονομάσουμε όχι ως στρατιωτικό ζήτημα, αλλά ως διαπραγματευτικό, πολιτικό ζήτημα", δήλωσε ο Πασινιάν στους βουλευτές στο Κοινοβούλιο.

Είπε ότι πρέπει να συνεχίσουν την υλοποίηση της επανορθωτικής φόρμουλας απόσχισης για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αναφέρει το armenpress.am.

Ο Πασινιάν τόνισε ότι πρέπει να επιστήσουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην Αρμενοφοβία και το μίσος στο Αζερμπαϊτζάν, αναφέροντας το μουσείο που άνοιξε πρόσφατα στο Αζερμπαϊτζάν, όπου, μεταξύ άλλων, κράνη νεκρών Αρμενίων στρατιωτών παρουσιάστηκαν ως τρόπαια. Ο Πασινιάν αποκάλεσε το Μουσείο "απλά αδιανόητο" και ως τη μεγαλύτερη εκδήλωση μίσους και αντι-αρμενικού συναισθήματος στο Αζερμπαϊτζάν. Είπε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να το δει αυτό και ότι η απόσχιση του Ναγκόρνο Καραμπάχ θα πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα της μελλοντικής διαδικασίας των διαπραγματεύσεων.

Ο Πασινιάν δήλωσε ότι αυτός και η κυβέρνησή του θα συνεχίσουν τον "ανιδιοτελή και αφοσιωμένο" αγώνα για μια "ελεύθερη, ισχυρή και ευτυχισμένη" Αρμενία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail