Οι δυνάμεις του Κιέβου ετοιμάζονται για επίθεση αν μπορούν να ξεπεράσουν τα δικά τους...ναρκοπέδια!

Freepen.gr - Οι ανοιχτές και ευρείας κλίμακας εχθροπραξίες εμφανίζονται αναπόφευκτες στην ανατολική Ουκρανία. Το Κίεβο βρίσκεται στο δρόμο του πολέμου, με την "ακλόνητη" υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Στις 5 Απριλίου και στις 6 Απριλίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (UAF) συνέχισαν τις συνήθεις δραστηριότητές τους για την ανάπτυξη περισσότερων στρατευμάτων στη γραμμή οριοθέτησης. Η Ρωσία μεταφέρει επίσης δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία και την Κριμαία. 

Συνολικά, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 7 ξεχωριστές παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός, καθέ μία από τις οποίες περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό πυροβολισμών και ρουκετών σημειώνει το southfront.org ενώ δύο στρατιώτες των UAF σκοτώθηκαν.

Κοντά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk (LPR), η ουκρανική αεροπορία διαθέτει αρκετά θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού που αναπτύσσονται στο χωριό Schstastye.

Παρόλα αυτά, η LPR δήλωσε ότι η πολιτοφυλακή της ήταν πλήρως προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ουκρανική πρόκληση, καθώς σύμφωνα με αυτούς το 60% του στρατιωτικού υλικού του Κιέβου ήταν εντελώς μη λειτουργικό.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR) ανέφερε ότι η πολιτοφυλακή της είχε ματαιώσει μια προσπάθεια ουκρανικής ομάδας σαμποτάζ να διεξάγει αναγνώριση κοντά στα σύνορα της Δημοκρατίας στην περιοχή του χωριού Shumy κοντά στο Horlivka.

Τα περιστατικά Ουκρανών στρατιωτών που ανατινάχθηκαν από τα δικά τους ναρκοπέδια συνεχίζονται.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, πραγματοποιεί περαιτέρω αναπτύξεις, καθώς τα πλάνα έδειξαν ότι τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Nona-S παραδόθηκαν προς την πιθανή πρώτη γραμμή.

Αναπτύσσει επίσης τις μονάδες του 76ου Τμήματος αεροπορικής επίθεσης, κοινώς γνωστού ως αλεξιπτωτιστές του Pskov.

Η Ουκρανία κατηγορεί συνεχώς τη Ρωσία για τη συγκέντρωση δυνάμεων, ενώ συνεχίζει να βομβαρδίζει τόσο την DPR όσο και την LPR.

Διαπραγματεύεται με τους συμμάχους της, μιλώντας με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και άλλους.

Ο στρατιωτικός ακόλουθος του ΝΑΤΟ και οι σύμβουλοί του αναμένεται να φτάσουν στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία και να παράσχουν τη στρατιωτική τους εμπειρία στις πιθανές επερχόμενες εχθροπραξίες.

Η ενεργός κίνηση στρατιωτικών αεροσκαφών μεταφοράς μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας συνεχίζεται.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους συνεχίζουν να ενισχύουν τον ουκρανικό στρατό με στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των UAV, των συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, των αντιαρματικών συστημάτων, των MANPADS και άλλων σύγχρονων συστημάτων υψηλής ακρίβειας.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν έναν τυπικό διπλωματικό ελιγμό όταν μπορεί να ξεσπάσει ένας πόλεμος.

Ανέφερθηκε ότι θα διεξάγουν συζητήσεις με τη Μόσχα, καθώς αυτή είναι η ακριβής μορφή στήριξης που ενδέχεται να λάβει το Κίεβο στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν ανοικτές εχθροπραξίες.

Η εργαλειοθήκη περιλαμβάνει μια προθυμία να συμμετάσχουν στη συζήτηση, και την αποστολή ελπίδων και προσευχών της Ουάσιγκτον.

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας φαίνεται να είναι πολύ πιθανός.

Πολλοί στρατιωτικο-πολιτικοί εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι η σημερινή κατάσταση μπορεί να επιλυθεί μόνο με στρατιωτική σύγκρουση.

Μερικοί από αυτούς δηλώνουν ότι ένας πόλεμος τώρα είναι προτιμότερος από έναν πόλεμο αργότερα για τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail