Οι Ελληνικές εισπρακτικές δε διαφέρουν από τους κοτζαμπάσηδες φοροεισπράκτορες επί Τουρκοκρατίας

Οι Ελληνικές εισπρακτικές, δεν διαφέρουν από τους κοτζαμπάσηδες φοροεισπράκτορες επί Τουρκοκρατίας. Δεν είναι λίγες οι ομοιότητες που έχει η σημερινή ελληνική κοινωνία, με την περίοδο της Τουρκοκρατίας που την οδήγησαν στο γενικό ξεσηκωμό. Δυο από τα βασικά χαρακτηριστικά που συναντάμε και στις δυο περιόδους, είναι πρώτον η εξαθλίωση μεγάλου μέρους της κοινωνίας. 

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν τα καταφέρνει να ζήσει αξιοπρεπώς. Μαστίζεται από ανεργία και οικονομική ένδεια. Ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας σε συνθήκες εξαθλίωσης. Δεν βλέπει προοπτική για το μέλλον. Χάνει μέρα με τη μέρα ό,τι απέκτησε όλα τα προηγούμενα χρόνια. 

Δεύτερον ζει καθημερινά υπό τις απειλές των φοροεισπρακτόρων. Όπως επί Τουρκοκρατίας, όπου Έλληνες κοτζαμπάσηδες είχαν αναλάβει ως φοροεισπράκτορες, να εισπράττουν τους φόρους για λογαριασμό των Τούρκων, έναντι αδράς αμοιβής και τεράστιας κερδοφορίας και είχαν γίνει
ο φόβος και ο τρόμος της κοινωνίας, έτσι και σήμερα. 

Για λογαριασμό των ξένων Funds, που εξαγόρασαν έναντι πινακίου φακής το χρέος των Ελλήνων, ανέθεσαν και πάλι σε Έλληνες επιφανείς, την είσπραξη των φόρων, μέσω των περίφημων εισπρακτικών εταιρειών. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ, αργίες και σχόλες, βομβαρδίζουν τον κόσμο με τηλεφωνήματα και μηνύματα, για χρέη τους προς τα ξένα Funds, για οφειλές στη ΔΕΗ, ακόμα και σε κινητές τηλεφωνίες.
Οι εκβιασμοί είναι απίστευτοι. Όλα αυτά βέβαια, έναντι αδράς αμοιβής για τις συγκεκριμένες εταιρείες. Κι όλα αυτά εν μέσω βαθιάς κρίσης. Μετά από μια 12ετή περίοδο μνημονίων και ενός χρόνου σκληρού lockdown, όπου ο κόσμος έχει χάσει τη ζωή του. Τώρα απειλείται από τους εθνικούς φοροεισπράκτορες να χάσει, μαζί με τα κινητά και ακίνητα που του απέμειναν, ακόμα και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας. Όπου να ‘ναι ανοίγουν τα δικαστήρια και ξαναρχίζουν οι πλειστηριασμοί ακόμη και της πρώτης κατοικίας. Τίποτα δεν προστατεύεται και όλα βγαίνουν στο σφυρί. Όλη η χώρα στο σφυρί. Περάστε κόσμε και ψωνίστε. Όλα πωλούνται κοψοχρονιά. Μαζί με τα κινητά και τα ακίνητα, ξεριζώνονται οι ψυχές των Ελλήνων. 

Καλά θα κάνουν να γνωρίζουν, όλοι εκείνοι που συντηρούν αυτή την αρρώστια, ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να οδηγήσουν την κοινωνία σε τέτοια βίαιη αντίδραση, που να μοιάζει με αποτίναξη ζυγού από πάνω της, όπως και επί Τουρκοκρατίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail