Από Λονδίνο μπορείς να πας πχ στην Εύβοια, από την Αθήνα ΟΧΙ!

paulohabreuf / pixabay
Η λογική της απαγόρευσης των μετακινήσεων από ένα νομό της χώρας σε έναν άλλο, κατά το πρώτο περυσινό lockdown είχε μια κάποια λογική, όταν παράλληλα τα σύνορα ήταν κλειστά. Όπως έχουμε ξανατονίσει, το lockdown είναι όπλο μιας χρήσης για περιορισμένο χρονικό διάστημα του οποίου τα θετικά θα είναι ασύγκριτα ανώτερα των βέβαιων επιπτώσεών του.

Του Στρατή Μαζίδη

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση το περυσινό πεντάμηνο [δίμηνο lockdown + καλοκαίρι] δεν το αξιοποίησε για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Επίσης άνοιξε τα σύνορα κι όλα τα υπόλοιπα είναι γνωστή ιστορία. Ειδικά στη Μακεδονία έγινε πάρτι από τους Βούλγαρους που μπαινόβγαιναν ανενόχλητοι και ασθενούντες, αλλά και Ελληνες που πήγαιναν στη Βουλγαρία όπως γνωρίζω από κόσμο της περιοχής.

Σήμερα αρκετούς μήνες μετά την έναρξη του δεύτερου lockdown, οι Ελληνες πολίτες εξακολουθούν να μην μπορούν να μετακινηθούν από νομό σε νομό. Αν πχ κάποιος διατηρεί μια εξοχική κατοικία πχ στα Νέα Στύρα και μένει στην Αθήνα, δεν μπορεί να μεταβεί, ούτε καν για να δει σε τι κατάσταση είναι το σπίτι του.

Αν όμως διαμένει στο Λονδίνο, τότε μπορεί. Κι αναρωτιέται κανείς, είναι αυτό λογικό όταν πια έχει κοκκινήσει σχεδόν όλη η χώρα; Και για ποιο λόγο, ειδικά τώρα και με τα self test να μην μπορεί κάποιος να μεταβεί στη δεύτερη κατοικία του είτε στο βουνό είτε στη θάλασσα για να μπορέσει επιτέλους να πάρει μια βαθιά ανάσα; Είναι καλύτερα να συνωστίζεται στα αστικά κέντρα;

Ο ιός δε θα νικηθεί με ολοκληρωτικά - περιοριστικά κι αστυνομικά μέτρα αλλά με λογική, προσοχή, υπευθυνότητα και δυνατό σύστημα υγείας με ισχυρή ΠΦΥ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail