Λινού: Κάναμε λάθος. Κλείσαμε τους ανθρώπους μέσα και αυξήσαμε τη διασπορά!

Εξαιρετικό" χαρακτήρισε η Αθηνά Λινού το γεγονός ότι, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν από αύριο αν και αφορά μόνο τα Σαββατοκύριακα απαγορεύοντας σε ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να πάνε έναν περίπατο μια καθημερινή να το πράξουν.

Μιλώντας στο "Καλημέρα Ελλάδα" και τον ΑΝΤ1, η κ. Λινού δηλώσε πως:

"Θεωρήσαμε ότι περιορίζοντας τον κόσμο στους κλειστούς χώρους θα είχαμε μικρότερη διασπορά, αντί για τη διασπορά στους εξωτερικούς" παραδεχόμενη ότι επρόκειτο για "λάθος απόφαση" της επιτροπής των λοιμοξιολόγων.

"Εκείνο που δεν είχε ληφθεί υπόψιν στην οργάνωση των μέτρων, ήταν ότι δεν ήμασταν πλέον στην κατάσταση που δεν είχαμε ελάχιστα κρούσματα επομένως η πιθανότητα να συναντήσουμε κάποιο κρούσμα ήταν εκτός σπιτιού και θεωρήσαμε ότι με το να περιορίσουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους, θα προλαμβάναμε την μικρή έκθεση που θα μπορούσε να προκύψει σε ανοιχτούς χώρους. Αυτό όμως δεν ίσχυε".

"Είχαμε ήδη ενδοοικογενειακή και ενδοκτιριακή διασπορά μεγάλη και κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε τη διασπορά" ανέφερε η κ. Λινού.

Αιτιολογώντας, ωστόσο είπε πως οι αποφάσεις ήταν λάθος λόγω λάθος στοιχείων και πως αυτοί που έλαβαν τις αποφάσεις, "δεν είχαν επαρκή πληροφορία" και "κατανόηση της προστατευτικής δράσης του υπαίθριου χώρου".

Ωστόσο μετά από τόση καταστροφή, σε μια κανονική χώρα θα είχε ήδη καταρρεύσει η κυβέρνηση και θα είχαν ενεργοποιηθεί αρμοδίως άλλες αρχές για να διερευνήσουν τυχόν ύπαρξη ευθυνών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail