Ψευδο-πρόεδρος: "Οι Τουρκοκύπριοι αξίζουμε κυριαρχία και ανεξαρτησία"

Freepen.gr - Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν φτάσει σε σημείο όπου αξίζουν κυριαρχία και ανεξαρτησία "με υποστήριξη από την Τουρκία", ανέφερε την Παρασκευή το πρακτορείο Αναντολού.

Ο Τατάρ, που εξελέγη πρόεδρος του ψευδοκράτους τον Οκτώβριο, δήλωσε ότι το καθεστώς εγγυητή της Τουρκίας είναι κρίσιμο για τους Τουρκοκύπριους να ζήσουν μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και ασφαλή ζωή στο νησί.

Το Κυπριακό ζήτημα μπορεί να επιλυθεί με βάση την "κυρίαρχη ισότητα", δήλωσε ο Τατάρ στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής που πραγματοποίησε μαζί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

"Η τουρκική διοίκηση στη Βόρεια Κύπρο θα μιλήσει για διακρατικές σχέσεις στα Ηνωμένα Έθνη", δήλωσε ο Τατάρ. "Μετά από αυτή τη συμφωνία, η ελπίδα και το θάρρος που θα προσφέρει η ΤΔΒΚ (ψευδοκράτος) στους δικούς της ανθρώπους σε αυτά τα εδάφη για το μέλλον θα οδηγήσει σε ανάπτυξη και όλος ο λαός της Κύπρου θα επωφεληθεί από αυτό.”

"Δεν θα χάνουσε πλέον χρόνο με μια ομοσπονδιακή λύση", δήλωσε ο Τσαβούσογλου στην ίδια εκδήλωση Τύπου, όπως αναφέραμε ήδη στη Freepen.gr και συμπλήρωσε πως "Πιστεύουμε ότι πρέπει να συζητηθούν νέες ιδέες και ένα νέο όραμα. Για το σκοπό αυτό, διατυπώνουμε ένα δίκαιο, μόνιμο και βιώσιμο πλαίσιο και όραμα που θα είναι κερδοφόρο για όλες τις πλευρές".

Ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε τους Ελληνοκύπριους για αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος στο παρελθόν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail