Το Ιράν ορκίζεται απάντηση στο "πολύ κακό τυχερό παιχνίδι" του Ισραήλ στο Νατάνζ

A view of the Natanz uranium enrichment facility 250 km (155 miles) south of the Iranian capital Tehran, (FILE PHOTO) © REUTERS/Raheb Homavandi
Freepen.gr - Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ ότι μια επίθεση στον ατομικό χώρο Natanz δεν θα σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας και θα τους παράσχει περαιτέρω μόχλευση στις συνομιλίες για την αναζωογόνηση του JCPOA.

Μιλώντας παράλληλα με τον Ρώσο ομόλογό του την Τρίτη, ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι το Ισραήλ έπαιξε ένα "πολύ κακό τυχερό παιχνίδι" σαμποτάροντας τον πυρηνικό χώρο του Νατάνζ, αναφέρει το RT.

Ο Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι το χέρι του Ιράν στην επαναδιαπραγμάτευση του κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA), το πλέον εγκαταλελειμμένο Σύμφωνο του 2015 που περιορίζει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης, είχε ενισχυθεί από το σαμποτάζ του Ισραήλ. "Οι Ισραηλινοί πίστευαν ότι η επίθεση θα αποδυναμώσει το χέρι μας στις συνομιλίες της Βιέννης, αλλά αντίθετα θα ενισχύσει τη θέση μας", δήλωσε ο Ζαρίφ.

Ο Ζαρίφ δήλωσε επίσης ότι το Νατάνζ θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό χώρο πυρηνικού εμπλουτισμού για την Τεχεράνη. "Σας διαβεβαιώνω ότι στο εγγύς μέλλον θα τοποθετηθούν πιο προηγμένοι φυγοκεντρητές εμπλουτισμού ουρανίου στις εγκαταστάσεις του Natanz", δήλωσε.

Ο Ζαρίφ ευχαρίστησε τη Μόσχα για την" ισχυρή στάση της ενάντια στη δολιοφθορά στο Νατάνζ " και κάλεσε την Ουάσινγκτον να επιστρέψει στις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του JCPOA χωρίς καθυστέρηση.

Η υπόγεια ιρανική πυρηνική εγκατάσταση στο Natanz είχε μια διακοπή ρεύματος την Κυριακή. Ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών Saeed Khatibzadeh αποκάλεσε το ύποπτο Ισραηλινό σαμποτάζ "πράξη κατά της ανθρωπότητας", επειδή η ζημιά που προκλήθηκε στο εργοστάσιο θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή.

Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πράξη, αλλά τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι η Μοσάντ, η Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας, ήταν πίσω από την επίθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail