Η Ρωσία αναπτύσσει σκάφος περιπολίας που θα καταδύεται σαν υποβρύχιο

Rubin Central Design Bureau's Submersible Patrol Ship: Rubin image via TASS
Freepen.gr - Το Κεντρικό Γραφείο Σχεδιασμού Rubin της Ρωσίας έχει αναπτύξει ίσως το πρώτο περιπολικό πλοίο στον κόσμο με δυνατότητα κατάδυσης, ώστε να λειτουργεί σαν υποβρύχιο για μικρό χρονικό διάστημα, μεταδίδει το TASS επικαλούμενο την υπηρεσία τύπου του Rubin.

Το δημοσίευμα δεν παρείχε καμία πληροφορία σχετικά με το στάδιο ανάπτυξης του υποβρύχιου πλοίου, την τεχνολογία που εμπλέκεται ή ακόμα και τα βασικά χαρακτηριστικά και τις διαστάσεις του.

"Η Ρούμπιν παρουσιάζει την πρώτη τροποποίηση ενός βυθιζόμενου περιπολικού σκάφους που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός υποβρυχίου και ενός επιφανειακού περιπολικού πλοίου", ανέφερε το Γραφείο Τύπου.

Το έργο έχει ονομαστεί " Strazh ("Guard") και θα προωθηθεί στην παγκόσμια αγορά με το όνομα BOSS (Border and Offshore Submersible Sentry), δήλωσε η Rubin.

"Το κόστος των περιπολικών πλοίων είναι σχετικά χαμηλό, γεγονός που τα καθιστά αποδεκτά για χώρες με μικρούς προϋπολογισμούς. Τα πλοία αυτού του τύπου (υποβρύχια) και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προστασία (επιφανειακό πλοίο) και ως σκάφη διάσωσης ή έρευνας (υποβρύχια)", ανέφερε το Γραφείο Τύπου.

Η βυθισμένη θέση του πλοίου προσφέρει αμέσως δύο πλεονεκτήματα: τη δυνατότητα να διεξάγεται επιτήρηση κρυφά και να ξεφεύγει από τις κακές καιρικές συνθήκες ενώ συνεχίζει τις αποστολές περιπολίας, ανέφερε το Γραφείο Τύπου.

"Ένα βυθιζόμενο πλοίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κλασικό υποβρύχιο για αναγνώριση και άλλα καθήκοντα. Ένα καταδυτικό περιπολικό πλοίο θα έχει ευρύτερες δυνατότητες από ένα σκάφος επιφανείας για την έρευνα των παράκτιων υδάτων. Θα χρησιμεύσει επίσης ως ένα φθηνό εκπαιδευτικό εργαλείο για την εκπαίδευση των πληρωμάτων και την προετοιμασία της υποδομής για την αγορά πλήρων υποβρυχίων στο μέλλον", πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail