ΗΠΑ, Βρετανία και Καναδάς έσπευσαν να λάβουν θέση δίπλα στην Ουκρανία απέναντι στους Ρώσους

Freepen.gr - Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Andriy Taran και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι ακόλουθοι άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου διαβεβαίωσαν την Ουκρανία για την υποστήριξη στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της.

"Οι ακόλουθοι άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου συναντήθηκαν με τον Υπουργό Άμυνας [της Ουκρανίας] Taran, τον αναπληρωτή υπουργό Petrenko, τον αναπληρωτή υπουργό Polishchuk, τον διοικητή των κοινών δυνάμεων Αντιστράτηγο Naiev και τον συνταγματάρχη Budanov", δημοσίευσε η Αμερικανική Πρεσβεία στο Twitter.

Η πρεσβεία διαβεβαίωσε την Ουκρανία για υποστήριξη στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητάς της: "στεκόμαστε μαζί με την Ουκρανία καθώς υπερασπίζεται την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στην Ουκρανία".

Όπως αναφέρθηκε, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky δήλωσε την 1η Απριλίου ότι η "μυϊκή κάμψη" με τη μορφή στρατιωτικών ασκήσεων και πιθανών προκλήσεων κατά μήκος των συνόρων ήταν μια παραδοσιακή δραστηριότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα απειλής και πίεσης κατά τη διάρκεια των συνομιλιών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail