Κορωνοπάρτι: Όσο περισσότερο κρατάς κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκρηξη

Οι κάτοικοι της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη ή της πλατείας Βαρνάβα στο Παγκράτι έχουν χίλια δίκια που διαμαρτύρονται για τα κορωνοπάρτι. Δεν είναι ευχάριστο να μην μπορείς να κλείσεις μάτι κάθε βράδυ από τη φασαρία, δεν είναι ευχάριστο η γειτονιά σου να μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο και η πυλωτή της πολυκατοικίας σου σε γ...στρώνα.

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Όμως, κάνουν λάθος όταν κατηγορούν γι' αυτήν την κατάσταση τους νέους που συμμετέχουν στα κορωνοπάρτι. Αν ψάχνουν για υπεύθυνους ας κοιτάξουν προς Μέγαρο Μαξίμου μεριά. Αν θέλουν να ρίξουν βρισιές και κατάρες, αυτές ανήκουν δικαιωματικά στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που με τις σταλινικές, διεστραμμένες και παρανοϊκές πολιτικές της επιμένει να κρατάει κλειστή την εστίαση, τα καφέ και τα κέντρα διασκέδασης για έξι ολόκληρους μήνες (δε νομίζω πως υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που να έχει βάλει λουκέτο στα μαγαζιά αυτού του είδους για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα σε πανεθνικό επίπεδο). 

Όταν τα πάντα είναι κλειστά, όταν δεν έχεις καμιά διέξοδο να ξεσκάσεις και να ξεχαστείς μέσα σε αυτή την πνιγηρή ατμόσφαιρα του συνεχούς άγχους, της οικονομικής αβεβαιότητας, της αστυνομοκρατίας και της στέρησης ακόμη και των πιο στοιχειωδών ελευθεριών, τότε τα κορωνοπάρτι είναι μια φυσιολογική, αναμενόμενη και μάλλον ήπια αντίδραση. 

Και δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε. Όσο περισσότερο κρατάς κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκρηξη που θα επακολουθήσει. Τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, τα πρωτοφανή εγκλήματα των τελευταίων εβδομάδων, η αντικοινωνική συμπεριφορά των θαμώνων στα κορωνοπάρτι είναι μια πρώτη γεύση από την έκρηξη βίας, ανομίας και επιθετικών συμπεριφορών που πρόκειται να βιώσουμε τα επόμενα χρόνια. 

Και όλα αυτά επειδή η δήθεν φιλελεύθερη κυβέρνησή μας επέλεξε την νεοκομμουνιστική πολιτική των λοκντάουν (και μάλιστα στην πιο ακραία μορφή της) και αποφάσισε να υποβάλει μια ολόκληρη χώρα σε ένα πρωτοφανές πείραμα κοινωνικής μηχανικής που πηγαίνει κόντρα στην ίδια την ανθρώπινη φύση και στον τρόπο που ζουν, εργάζονται, διασκεδάζουν και κοινωνικοποιούνται οι άνθρωποι εδώ και αιώνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail