Κρις Τζέιμς: Το 99% των Αμερικανών δε γνωρίζει την Ελληνική Επανάσταση που διέσωσε τη σημερινή Δύση

Ο πολυβραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας, σκηνοθέτης, παραγωγός, ηθοποιός και μουσικός μίλησε στο Sputnik για το εντυπωσιακό κι εμπνευσμένο από την Επανάσταση του 1821 graphic novel του "Τα Παιδιά Της Επανάστασης" ("Κάκτος"), με κεντρικό ήρωα τον Μάρκο Μπότσαρη.
 
Από: sputniknews.gr - ΙΩΑΝΝΑ ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ
 
Ένας Αμερικανός που γράφει graphic novel για την Ελληνική Επανάσταση, στη χώρα που μόλις το 1% έχει την παραμικρή ιδέα για αυτήν; Με ήρωα μάλιστα τον Μάρκο Μπότσαρη; Κι όμως.
 
Ο πολυβραβευμένος Αμερικανός συγγραφέας Κρις Τζέιμς, μέλος της εναλλακτικής μπάντας Bootstraps, ηθοποιός στις παραγωγές «Lost», «Party Of Five», και «Chicago Hope» και σεναριογράφος, σκηνοθέτης-παραγωγός της πολυβραβευμένης ταινίας «In Memory Of My Father», αποκαλύπτει, μιλώντας μας εμβολιασμένος με το σκεύασμα της Moderna, όχι απ' τη βάση του στο Λος Άντζελες, αλλά απ' τη Χαβάη (!), ότι προτού δημιουργήσει το εκπληκτικό graphic novel του «Τα Παιδιά Της Επανάστασης», με τα καταιγιστικά σκίτσα του Αργεντίνου Ale Aragon (κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις «Κάκτος», σε μετάφραση Αλ. Καλοφωλιά ) είχε συνθέσει το σενάριο για τον… κινηματογραφικό διάδοχο της «Τροίας» και των «300». 
 
Και αυτό γιατί τέτοιας... κλίμακας είναι η πίστη του στο θαύμα της Ελληνικής Επανάστασης.
Στο σενάριό του (μην ξεχνάμε ότι ο Τζέιμς αριθμεί τρεις δεκαετίες παρουσία στη βιομηχανία του αμερικανικού θεάματος), όπως και στο επικό graphic novel, ιστορία και μυθοπλασία δένουν δεξιοτεχνικά σε μια περιπετειώδη αφήγηση με κεντρικό ήρωα τον αρχικά αιχμάλωτο του Αλή Πασά νεαρό γιο του Σουλιώτη οπλαρχηγού Κίτσου Μπότσαρη Μάρκο, διατρέχοντας κομβικές- κυριολεκτικά και συμβολικά- για το ’21 γεωγραφικές περιοχές της επικράτειας (Ζάλογγο, Μεσολόγγι, Χάνι της Γραβιάς).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail