Το Πάσχα του 2020 η Εκκλησία της Ελλάδας εκδιώχθηκε, το Πάσχα του 2021 περιπαίζεται!

Taken / Pixabay
Το Πάσχα του 2020 η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος της. Δέχθηκε το κλείσιμο των εκκλησιών, όταν οι ναοί του χρήματος και της κοιλιάς παρέμειναν ανοικτοί. Δεν κατάφερε ούτε έναν Επιτάφιο να περιφέρει έστω με λιτή συνοδεία, ούτε ένα μεγάφωνο να ανοίξει. Ήταν τότε που μετά από αιώνες άρχισαν να επανεμφανίζονται οι κρυπτοχριστιανοί στη χώρα μας.

Του Στρατή Μαζίδη

Σήμερα η κατάσταση είναι διαφορετική. Με τον καιρό να είναι εξαιρετικός και πολλούς στους δρόμους να έχουν τη μάσκα στο πηγούνι ή στο χέρι, στην εκκλησία επιβάλλεται η διπλή μάσκα! Είτε μέσα, είτε έξω. 

Ποιος ο λόγος εφόσον τηρούνται οι αποστάσεις; Γιατί ο χριστιανός το Μ. Σάββατο να φορέσει διπλή μάσκα και δύο ημέρες μετά στην ταβέρνα με την παρέα του απλά να του γίνεται σύσταση, και συνεπώς να μην τη φορά;

Πάμε παρακάτω.

Ανάσταση στις 9 αντί 12 και εξαιτίας τούτου αναβρασμός, ανακοινώσεις και προβληματισμός ανάμεσα στους πιστούς, οι οποίοι με όλη αυτή την ιστορία σκανδαλίζονται.

Την ίδια ώρα βέβαια στη...μουσουλμανική Συρία, οι πιστοί θα σπεύσουν στους ναούς, με ή χωρίς μάσκα, προσεκτικά και την πρέπουσα ώρα.

Το γιατί γίνονται αυτά είναι ξεκάθαρο. Για να ταπεινωθεί και να εξευτελιστεί η Εκκλησία της Ελλάδας. Για να περιπαιχθεί - τάχα - ο Χριστός από τη σημερινή σπείρα, αντίστοιχη εκείνης των Ρωμαίων. Οι επίσκοποι δεν το αντιλαμβάνονται. Το "γιατί" είναι μεγάλη κουβέντα. Θα το καταλάβουν όμως όταν κάποια στιγμή παρέλθει ο κορωνοϊός και οι ναοί πιθανότατα θα παραμένουν άδειοι.

Όταν με την στάση σου δημιουργείς αμφιβολίες ακόμη και για το αν εσύ ο ίδιος πιστεύεις, ποιοι μετά να σε ακολουθήσουν; 

Ο ειδωλολάτρης φρουρός, ονόματι Αγλάιος πήδηξε στην παγωμένη λίμνη της Σεβάστειας όταν είδε τον ένα από τους 40 στρατιώτες να μην αντέχει το βασανιστήριο αλλά τους υπόλοιπους 39 να στηρίζουν ο ένας τον άλλο λέγοντας «Δριμύς ο χειμών, αλλά γλυκύς ο Παράδεισος. Ας υπομείνουμε αυτήν τη νύχτα, και θα κερδίσουμε ολόκληρη την αιωνιότητα».

Σήμερα η λίμνη είναι άδεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail