Ποια επιστήμη ισχύει, της Ιαπωνίας των 120.000.000 και των 1.800 κρουσμάτων ή της Ελλάδας;

binmassam / pixabay
Η Ιαπωνία των 120.000.000 κατοίκων και των 1.800 κρουσμάτων ημερησίως αποφάσισε να κρατήσει τις πύλες της κλειστές και να διεξάγει τους Ολυμπιακούς Αγώνες χωρίς ξένους επισκέπτες τον Ιούλιο.
Η Ελλάδα των 10.000.000 κατοίκων και των 4.300 κρουσμάτων ημερησίως έχει "στρατηγικό στόχο" να ανοίξει τον τουρισμό στις 14 Μαΐου (!), ή και ακόμη νωρίτερα (!!).

Κώστας Κουτσουρέλης fb

Φυσικά, τέτοια προκύπτουν όταν συγκρίνει κανείς ένα σοβαρό κράτος και το ημεδαπό καφενείο, μια υγειά δημιουργική οικονομία και τον νεκροζώντανο γκαρσονόβιο παρασιτισμό μας. Η μία χώρα είναι ανεξάρτητη, κυρία της τύχης της, η άλλη όμηρος και τσιφλίκι της κάθε TUI.

Ωστόσο δεν είναι αυτός ο "στρατηγικός στόχος" του σχολίου μου. Και οι δύο κυβερνήσεις, και η δική μας και του Τόκυο, την "επιστήμη" ισχυρίζονται ότι ακολουθούν, της "επιστήμης" διατείνονται ότι εφαρμόζουν τις συστάσεις. 

Ποια επιστήμη ισχύει εν προκειμένω; Και ποιοι επιστήμονες είναι άξιοι του ονόματος; Γιατί αν διευρύνουμε το φάσμα της δειγματοληψίας μας, και βάλουμε και άλλες χώρες στην σύγκριση, οι εκδοχές της "επιστήμης" που θα πάρουμε θα πολλαπλασιαστούν ιλιγγιωδώς. 

Είμαστε ακόμη στη βράση των γεγονότων. Όταν όμως καταλαγιάσουν κάποτε τα πράγματα θα διαπιστώσουμε πιστεύω ότι το κύρος του υγειονομικού κόσμου, στην Ευρώπη και την Αμερική τουλάχιστον, τρώθηκε σχεδόν τόσο πολύ όσο το κύρος των ειδικών της πυρηνικής ενέργειας μετά το Τσερνομπίλ. 

Κι αυτό δεν πρόκειται να περάσει δίχως συνέπειες. Για πρώτη φορά στον μεταπολεμικό κόσμο, η πολιτική της υγείας προβάλλει εμπρός μας ως γυμνή τεχνική κυριάρχησης και προπαγάνδας.

Αυτός ο κόμπος της αμφισβήτησης, της αμφιβολίας, δεν θα λυθεί έτσι εύκολα. Στην επόμενη πανδημία, ίσως και πιο πριν, θα το δούμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail