Πρόταση στις ΗΠΑ να δώσουν στην Ουκρανία 100 F-15 Eagle στέλνοντας μήνυμα στη Ρωσία

Ukrainian Air Force Command
Freepen.gr - Ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Έρευνας Εξωτερικής Πολιτικής, ο Stephen Blank δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden και η διοίκησή του πρέπει να παρέχουν προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη F-15 στην Ουκρανία.

Ο Stephen Blank σημειώνει πως η ανάγκη αναβάθμισης της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας παρουσιάζει μια ευκαιρία για τη διοίκηση του Μπάιντεν να προκαλέσει στη Μόσχα κάποιο πραγματικό πόνο, τόσο από την πραγματική στρατηγική έννοια όσο και από την άποψη του μακροχρόνιου προπαγανδιστικού πολέμου.

Η Ουκρανία διαθέτει σήμερα ένα στόλο βαρέων μαχητικών κοντά στα πενήντα σοβιετικού Σχεδιασμού Sukhoi Su-27 Flanker interceptors. Περίπου τριάντα πιστεύεται ότι είναι λειτουργικά.

Πιστεύει ότι η μόνη δυτική εναλλακτική λύση που μπορεί να τα αντικαταστήσει είναι τα F-15 Eagle που κατασκευάζονται από τις ΗΠΑ.

"Μια βοήθεια που θα χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ ή ένα πακέτο "δανεισμού-μίσθωσης" 100 ή περισσότερων F-15s, έξι έως οκτώ E-2C-2000 Hawkeyes και οκτώ έως 12 ιπτάμενων τάνκερς KC-135R, μαζί με τερματικά link-16 datalink, έξυπνα πυρομαχικά, πυραύλους κρουζ και κατάλληλο εξοπλισμό αναγνώρισης και στόχευσης θα στείλουν στη Μόσχα ένα σαφές μήνυμα και θα βοηθήσουν στην αποτροπή τυχόν μελλοντικών σχεδίων εισβολής", δήλωσε ο Stephen.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι εφαρμογής και χρηματοδότησης ενός δυνητικού πακέτου εξοπλισμού αεράμυνας για την Ουκρανία, δήλωσε ο αναλυτής Stephen.

Εξήγησε ότι η επιλογή "instant capability " είναι να τραβήξει τα αεροσκάφη F-15C/D, E-2C-2000 και KC-135R από την αποθήκη και να τα στείλει στην Ουκρανία, με αναβαθμίσεις στα F-15 όπως αυτές που προτείνονται για την Ιαπωνία.

Εναλλακτικά, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να προμηθεύσουν νέα αεροσκάφη F-15QA ή F-15EX στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail