Μια στις τέσσερις Τουρκάλες τρέμει να περπατήσει μόνη στη γειτονιά της! TurkStat

Freepen.gr - Πάνω από το ένα τέταρτο των γυναικών στην Τουρκία αισθάνονται ανασφαλείς στη γειτονιά τους σύμφωνα με έρευνα της TurkStat.

Τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή από το τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο (TurkStat) έδειξαν ότι το 27,3 τοις εκατό των γυναικών αισθάνθηκε ανασφαλής όταν περπατούσε μόνο τη νύχτα στη γειτονιά τους το 2020 στην Τουρκία, όπου η φρικιαστική δολοφονία γυναικών είναι πολύ συνηθισμένη και περίπου 300 περιπτώσεις καταγράφηκαν πέρυσι.

Συνολικά το 19,1 τοις εκατό των Τούρκων αισθάνθηκαν ανασφαλείς όταν περπατούσαν μόνοι τους τη νύχτα στη γειτονιά τους πέρυσι, 27,3 τοις εκατό των γυναικών και 10,7 τοις εκατό των ανδρών, ανέφερε η TurkStat στην έκθεσή της με τίτλο "Γυναίκες στις στατιστικές, 2020".

Το ποσοστό των ατόμων που αισθάνθηκαν ανασφαλείς όταν ήταν μόνοι στο σπίτι ήταν 4,8 τοις εκατό συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του 6,2 τοις εκατό των γυναικών και του 3,4 τοις εκατό των ανδρών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail