Οι S-400 προορίζονται για να προστατεύσουν το ζωτικής σημασίας Ακκουγιού;

Freepen.gr - Η Τουρκία είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει το ρωσικό αντιαεροπορικό οπλικό σύστημα S-400 Triumf για να προστατεύσει τον πυρηνικό σταθμό του Akkuyu. Πρόκειται για μια εκδοχή που είχε εκφράσει ο Mesut Hakki Casin, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στην τουρκική Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας στην Κωνσταντινούπολη στο sputniknews.com πριν από περίπου τρία χρόνια (28-3-2018).

"Όπως γνωρίζετε, η Τουρκία και η Ρωσία υλοποιούν το κοινό σχέδιο πυρηνικού σταθμού Akkuyu", δήλωσε τότε ο Casin. "Ένας πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής είναι μια ζωτικής σημασίας εγκατάσταση από στρατιωτικο-στρατηγική άποψη. Από την άποψη αυτή, πιστεύω ότι τα συστήματα S-400 θα χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά για την προστασία αυτού του πυρηνικού σταθμού. Η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει αυτές τις μονάδες, έχοντας κατά νου αυτές τις εκτιμήσεις".

Αυτή η προσέγγιση δεν έχει λάβει την προσοχή που της αξίζει. Η Τουρκία, κι εφόσον έχει ευρύτερες πυρηνικές φιλοδοξίες που μπορούν να υλοποιηθούν μέσω Akkuyu όπως είχε αποκαλύψει ο στρατηγός ε.α., Ανδρέας Πενταράς φωτίζοντας αθέατες πλευρές της συμφωνίας με τους Ρώσους, δεν μπορεί να βασιστεί σε αμερικανικά όπλα για την προστασία του σταθμού τα οποία ενδεχομένως να παρουσιάσουν "αστοχίες" σε μια κρίσιμη στιγμή.

Και φυσικά μην ξεχνάμε το Ισραήλ που δεν αφήνει τέτοιες...τσουκνίδες να φυτρώνουν σε άλλες αυλές της γειτονιάς του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail