Κάνουν πλάκα οι Ρώσοι με το ΝΑΤΟ: Ψάχνουν το αόρατο υποβρύχιο Rostov-on-Don στην Ανατολική Μεσόγειο

Freepen.gr - Η εξαφάνιση του ρωσικού υποβρυχίου κλάσης KILO στην ανατολική Μεσόγειο (όπως γράψαμε προχθές), που αναγνωρίστηκε ως το Rostov-on-Don, οδήγησε σε κατάσταση πανικού στο ΝΑΤΟ. Επικαλούμενο ισραηλινή πηγή, το RT δήλωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανησυχούσε επειδή τα ντίζελ-ηλεκτρικά υποβρύχια του έργου 636 Varshavyanka-class, όπως το Rostov-on-Don, είναι ικανά να εκτελούν επιχειρήσεις πληροφοριών.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ξεκίνησε γρήγορα μια εκτεταμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση του ρωσικού υποβρυχίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αρκετά αεροσκάφη Boeing P-8 Poseidon του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έκαναν στροφές ψάχνοντας για το χαμένο υποβρύχιο, το οποίο φέρεται να είναι οπλισμένο με πυραύλους κρουζ, στα ανοικτά των ακτών του Λιβάνου. Η αναζήτηση παρατηρήθηκε από παρατηρητές της αεροπορίας. Στις 19 Μαρτίου, μια ενημερωμένη πηγή επιβεβαίωσε στο RIA Novosti ότι το Rostov-on-Don βρίσκεται σε επαφή με τη Διοίκησή του και εξακολουθεί να μεταδίδει πληροφορίες.

"Οι ανθυποβρυχιακές δυνάμεις του ΝΑΤΟ προσπαθούν εδώ και μια εβδομάδα να βρουν το υποβρύχιο Rostov-on-Don στη Μεσόγειο", ανέφερε η πηγή. "Οι προσπάθειες να το βρούμε απέτυχαν. Την ίδια στιγμή, η ρωσική διοίκηση δεν έχει χάσει την επαφή με το Rostov-on-Don".

Η πηγή παραδέχθηκε ότι το ΝΑΤΟ έχει ισχυρές δυνατότητες στη Μεσόγειο. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι δυνατότητες του ρωσικού υποβρυχίου έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες.

Το Rostov-on-Don είναι ένα από τα έξι υποβρύχια κατηγορίας Varshavyanka που βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία με το ρωσικό ναυτικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Αυτά τα μικρά, ήσυχα υποβρύχια αναπτύσσονται τακτικά στη Ναυτική Βάση Tartus στις ακτές της Συρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail