Μάχες με υποβρύχια και ισραηλινή ικανοποίηση για τη Noble Dina δυτικά της Κύπρου

Freepen.gr - Η Γαλλία και η Κύπρος συμμετείχαν για πρώτη φορά στην ισραηλινή ναυτική άσκηση Noble Dina, η οποία πραγματοποιείται ετησίως, αλλά ακυρώθηκε πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η σειρά ασκήσεων, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στις 7-12 Μαρτίου στα ύδατα δυτικά της Κύπρου, περιελάμβανε στο παρελθόν αντιτρομοκρατικά σενάρια και ασκήσεις για την προστασία των λιμένων. Φέτος, όπως και στο παρελθόν, τα πλοία εξασκήθηκαν σε ανθυποβρυχιακό σενάρια. Οι ναυτικοί διεξήγαγαν επίσης ασκήσεις έρευνας και διάσωσης καθώς και ένα σενάριο μάχης μεταξύ πλοίων, ανέφεραν οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ.

Το Ισραήλ έστειλε ένα υποβρύχιο και το INS Romach, ένα σκάφος πυραύλων Sa'ar 4.5 που διαθέτει ανθυποβρυχιακά συστήματα. Συνολικά, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Κύπρος και το Ισραήλ έστειλαν έξι πλοία, συμπεριλαμβανομένων των υποβρυχίων.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκαναν λόγω σε ανάρτησή τους για ενίσχυση της συνεργασίας των ναυτικών δυνάμεων των χωρών που συμμετείχαν.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail