Απίστευτο: Η κυβέρνηση συζητάει νέο lockdown μετά από τέσσερις μήνες... lockdown

Καταστροφική πολιτική για την οικονομία, την υγεία, αλλά και την ψυχική υγεία των πολιτών! Καμία πειστική εξήγηση γιατί απέτυχε το lockdown έως σήμερα. Καμία ανάληψη ευθυνών, για όλα φταίνε οι πολίτες!

Από: ieidiseis.gr - Βασίλης Σκουρής

Κυβερνητικό βέρτιγκο με την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας, καθώς εκεί που σχεδιάζαμε πώς θα ανοίξει η οικονομία, συζητάμε πώς θα εφαρμοστεί στη χώρα νέο –σκληρότερο, λέει- lockdown!!!

Οι πολίτες βρίσκονται σε ένα συνεχόμενο lockdown από τις 7 Νοεμβρίου και στις αρχές Μαρτίου συζητάμε για νέο κλείσιμο! Επαρκής εξήγηση για το πολύμηνο κλείσιμο με τις τεράστιες ευθύνες για την υγεία και την οικονομία δεν έχει δοθεί! Πέραν από τον αυτοθαυμασμό της κυβέρνησης ότι σε όλους τους τομείς είμαστε οι καλύτεροι στην Ευρώπη, καμία ολοκληρωμένη απάντηση δεν υπάρχει στο γιατί «με τον ήλιο τα μπάζουμε, με τον ήλιο τα βγάζουμε, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε»!

Στο υπουργικό συμβούλιο ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον περασμένο χιονιά, για τον οποίο ωστόσο όλοι οι ειδικοί μας έλεγαν ότι ευτυχώς που υπήρχε και μείναμε σπίτι ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα! Μετά τον πανικό των τελευταίων ημερών γιατί δεν πέφτουν τα κρούσματα γίνεται αναφορά στον μεταλλαγμένο ιό, για τον οποίο λέγαμε ότι δεν μας αφορά και κοροϊδεύαμε τον βρετανό πρωθυπουργό όταν το ανακοίνωνε και η Γαλλία και η Γερμανία έκλειναν τα σύνορά τους με το Λονδίνο!

Άλλοι αρμόδιοι και πολιτικά στελέχη της κυβέρνησης , αιχμάλωτοι των ιδεοληψιών τους, επιρρίπτουν τις ευθύνες στις …διαδηλώσεις, αν και δυσκολεύονται να απαντήσουν πώς τότε γίνονται κόκκινες περιοχές που εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει να γίνει η παραμικρή διαδήλωση!

Το τι φταίει και δεν πετυχαίνει το λοκ ντάουν πρέπει να το γνωρίζουμε για να δούμε τι θα διορθώσουμε σε όλα τα επίπεδα. Η κυβέρνηση είτε από αδυναμία να το πράξει αξιοποιώντας σωστά τους πολύ καλούς επιστήμονες που διαθέτει η χώρα, είτε από μικροκομματικούς λόγους, προκειμένου να μην αναλάβει τις ευθύνες της, αποφεύγει να δει κατάματα την πραγματικότητα και να την καταγράψει, ώστε να προχωρήσει στις διορθωτικές κινήσεις που χρειάζονται.

Ούτε μπορεί πλέον να αποτελεί λύση κάθε φορά που εμφανίζεται ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων η απόφαση για ένα λοκ ντάουν! Το κόστος για την κοινωνία και την οικονομία είναι πραγματικά κάτι παραπάνω από δυσβάσταχτο και θα το βρούμε μπροστά μας με πολύ άσχημο τρόπο. Χαρακτηριστικό των κυβερνητικών καθυστερήσεων είναι πως τέσσερις μήνες που βρισκόμαστε κλεισμένοι δεν ελήφθη ούτε ένα μέτρο για την αντιμετώπιση των αιτιών που αυξάνουν τα κρούσματα, όπως η ενίσχυση των μέσων μεταφοράς, η ενίσχυση της δημόσιας υγείας κοκ, ούτε έγιναν ενέργειες για περισσότερα εμβόλια στη χώρα.

Για την ανάληψη ευθυνών βεβαίως ούτε λόγος. Και πώς να αναλάβεις ευθύνες όταν τα κάνεις όλα …άριστα και είμαστε οι καλύτεροι στην Ευρώπη! Αν, άλλωστε, είναι να φταίει κάποιος αυτός είναι οι πολίτες που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα- και αν το ξεχνούν να το λένε κάποιες φορές τα κυβερνητικά στελέχη, υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι-εισαγγελείς που δεν το ξεχνούν ποτέ και κάποιοι «ειδικοί» που δεν το ξεχνούν ποτέ!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail