Δεν τους θέλει… “Νοκ άουτ” και το κλάσης “Freedom” USS Sioux City LCS-11! Ερχόταν στην Ελλάδα;

Χωρίς τέλος είναι όπως φαίνεται τα τεχνικά προβλήματα που η αμερικανική κλάση φρεγατών Freedom αντιμετωπίζει στο σύστημα πρόωσης του πλοίου. Έτσι μετά από τα προβλήματα που οι φρεγάτες USS Detroit (LCS-7) και USS Little Rock (LCS-9) παρουσίασαν το 2020 στο σύστημα πρόωσης τους, ήρθε η σειρά της φρεγάτας USS Sioux City (LCS-11) να αντιμετωπίσει και αυτή ένα νέο αυτή την φορά τεχνικό πρόβλημα. Κι ενώ η ομάδα της Lockheed Martin βρίσκεται στην Ελλάδα για την προώθηση των πλοίων “Freedom”, έρχεται άλλη μια συγκυρία της τύχης να πλήξει καίρια τις προσπάθειές τους…

Από: defence-point.gr

Όπως αναφέρει σε χτεσινό ενυπόγραφο δημοσίευμα η αμερικανική ιστοσελίδα Navy Times στη φρεγάτα USS Sioux City εντοπίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο η ύπαρξη αέρα στο λιπαντικό λάδι που χρησιμοποιείται στους κινητήρες του πλοίου. Η παρουσία αέρα στο λιπαντικό λάδι θα μπορούσε να επηρεάσει την ψύξη των κινητήρων του πλοίου και να προκαλέσει υπερθέρμανση.

Πηγή της πληροφορίας αυτής σύμφωνα με την ιστοσελίδα είναι αξιωματούχοι της Ναυτικής Δύναμης Σκαφών Επιφανείας Ατλαντικού (Naval Surface Force Atlantic). Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο USS Sioux City στις 12 Ιανουαρίου 2021 κατά την διάρκεια των περιοδικών ελέγχων συντήρησης.

Αν και αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί μέσα σε λίγες ημέρες τελικά η σοβαρότητα του ζητήματος αυτού αποδείχθηκε μεγαλύτερη από όσο αρχικά εκτιμάτο και τελικά ακόμη και σήμερα δεν είναι γνωστό πότε το πλοίο θα επιστρέψει σε υπηρεσία.

Η φρεγάτα USS Sioux City παραδόθηκε στο Ναυτικό των ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2018 δηλαδή πριν από δυο χρόνια και τέσσερις μήνες και πριν τον εντοπισμό του προβλήματος συμμετείχε σε άσκηση προετοιμασίας μαζί με την Ομάδα Κρούσης του αεροπλανοφόρου Dwight D. Eisenhower το οποίο αυτή την περίοδο ασκείται με το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Το δεδομένο αυτό οδηγεί στην υπόνοια μήπως η αμερικανική πλευρά σκόπευε να το εντάξει στην ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου CVN-69 για να έρθει στην Ελλάδα, δίνοντας μια πρώτη δυνατότητα επίδειξης των φρεγατών κλάσης “Freedom” στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Όμως η κακοδαιμονία των σκαφών του τύπου χτύπησε ξανά.

Πρόκειται για το τρίτο σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα πρόωσης που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη κλάσης φρεγατών μέσα σε μερικούς μήνες σε τρία διαφορετικά πλοία της κλάσης, ενώ η ετοιμοπαράδοτη φρεγάτα USS Minneapolis-Saint Paul (LCS-21) δεν πρόκειται τελικά να παραδοθεί στο Ναυτικό των ΗΠΑ αυτή την Άνοιξη αλλά αργότερα, λόγω του προβλήματος που εντοπίστηκε στο προωστήριο σκεύος των φρεγατών USS Detroit και USS Little Rock το οποίο είναι υπό επίλυση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail