Ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ Ford επενδύει 2,4 δισ δολάρια στην Τουρκία

Ford Motor Company
Freepen.gr - Η αμερικανική Ford Motor Company ανακοίνωσε ότι θα παράγει ηλεκτρικά οχήματα στο εργοστάσιο της Ford Otosan στη βορειοδυτική Τουρκία, ανέφερε η Deutsche Welle Turkish την Τρίτη.

Μια κοινοπραξία του μεγαλύτερου ομίλου εταιρειών Koç Holding της Τουρκίας και του γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, η Ford Otosan θα πραγματοποιήσει επένδυση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ (σχεδόν 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή εμπορικών οχημάτων και μπαταριών νέας γενιάς στο εργοστάσιό της στην επαρχία Kocaeli της Τουρκίας.

Το έργο σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ στην τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία, δήλωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Koç Holding, Ali Koç.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισε την Τρίτη την επένδυση. "Η Τουρκία θα είναι το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας", δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Ford Otosan στο Προεδρικό συγκρότημα.

"Η επόμενη γενιά της προσαρμοσμένης σειράς Transit, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως ηλεκτρικών εκδόσεων, θα ενισχύσει τη θέση της Ford ως το νούμερο 1 εμπορικό σήμα οχημάτων στην Ευρώπη", δήλωσε ο πρόεδρος της Ford στην Ευρώπη, Stuart Rowley.

"Η ανάπτυξη των επαγγελματικών οχημάτων και η αξιοποίηση συνεργασιών όπως η κοινοπραξία μας με τη Ford Otosan αποτελούν βασικούς παράγοντες για τη μελλοντική επιτυχία της Ford της Ευρώπης. Δεσμευόμαστε να επιτύχουμε το στόχο λειτουργικού περιθωρίου 6%", πρόσθεσε ο Rowley.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail