Η Ταϊβάν προετοιμάζεται για deep strike στην Κίνα και βάζει τους πρώτους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας σε μαζική παραγωγή

Freepen.gr - Η Ταϊβάν έχει ξεκινήσει μαζική παραγωγή της πρώτης κατηγορίας πυραύλων μεγάλης εμβέλειας εδάφους-εδάφους και έχει τρεις ακόμη κατηγορίες υπό ανάπτυξη σύμφωνα με δήλωση ανώτερου αξιωματούχου στις 25 Μαρτίου. Λαμβάνοντας ερωτήσεις στο κοινοβούλιο από τους νομοθέτες, ο Υπουργός Άμυνας Chiu Kuo-cheng δήλωσε ότι η ανάπτυξη μιας ικανότητας πλήγματος μεγάλης εμβέλειας αποτελεί προτεραιότητα. "Ελπίζουμε ότι είναι μεγάλης εμβέλειας, ακριβής και κινητή", δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι η έρευνα για τέτοια προγράμματα όπλων από το Εθνικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan "δεν σταμάτησε ποτέ". Ο αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Leng Chin-hsu δήλωσε ότι "δεν ήταν βολικό" γι' αυτόν να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με την ακριβή εμβέλεια των πυραύλων. Η δήλωση ακολούθησε μια σειρά δοκιμών πυραύλων χρησιμοποιώντας σχέδια που αναπτύχθηκαν από το Ινστιτούτο στα ανοικτά της νοτιοανατολικής ακτής της Ταϊβάν.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν, επίσημα η Δημοκρατία της Κίνας, σημειώνει το militarywatchmagazine.com ισχυρίζεται ότι είναι η νόμιμη κυβέρνηση ολόκληρου του κινεζικού έθνους, συμπεριλαμβανομένης της ηπειρωτικής χώρας. Ωστόσο, έχει το διεθνές καθεστώς ενός μη κρατικού παράγοντα, χωρίς εκπροσώπηση ή αναγνώριση στα Ηνωμένα Έθνη και αμελητέα αναγνώριση από τα κράτη μέλη. Η Ταϊβάν και η ηπειρωτική χώρα βρίσκονται επίσημα σε πόλεμο για πάνω από 70 χρόνια, με το νησί να βρίσκεται μόλις 130 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα και να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δυτική προστασία και υποστήριξη για να διατηρήσει την πολεμική του προσπάθεια.

Δεδομένου ότι η Ταϊβάν δεν είναι κράτος μέλος του ΟΗΕ, πρέπει να έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να εξοπλίζεται, αν και έχει λάβει σημαντικές ποσότητες εξοπλισμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες με συμβάσεις αξίας άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπογράφηκαν υπό τη διοίκηση του Donald Trump. Με την Πολεμική Αεροπορία της να θεωρείται ξεπερασμένη απέναντι στην ηπειρωτική χώρα, οι κινητοί βαλλιστικοί πυραύλοι θεωρούνται ως ένας τρόπος ασύμμετρης εξασφάλισης μιας ικανότητας επίθεσης ενάντια στους ηπειρωτικούς στόχους. Η ηπειρωτική χώρα αναπτύσσει κυρίως ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα πυραύλων επιφανείας προς αέρα στον κόσμο, το οποίο μπορεί να παρεμποδίσει χιλιάδες επιθέσεις βαλλιστικών πυραύλων ταυτόχρονα και έχει αποδειχθεί ικανό να παρεμποδίζει υπερηχητικούς πυραύλους σε δοκιμές. 

Η Ταϊβάν δεν αναμένεται να είναι σε θέση να εκτοξεύσει υπερηχητικούς πυραύλους - ένα asset που κανένας από τους αμυντικούς εταίρους της δεν έχει. Η Κίνα σήμερα αναπτύσσει το μοναδικό γνωστό όχημα υπερηχητικής ολίσθησης μεγάλης εμβέλειας στον κόσμο που έχει σχεδιαστεί για τακτικές επιθέσεις - που αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε οποιαδήποτε μελλοντική σύγκρουση στο Στενό της Ταϊβάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail