Ζούμε την πτώχευση της λογικής καταμεσής της ανερμάτιστης πολιτικής αφθονίας

ColiN00B / pixabay
Και επικροτούμε ή και χειροκροτούμε το αυτονόητο. και μεγαλοποιούμε το μέτριο και το γελοίο. Και προσδίδουμε κύρος σε αυτούς που γεννοβολάνε το ψέμα. 

Του Στέλιου Συρμόγλου

Ο κορωνοϊός θα κάνει τον κύκλο του και θα μας εγκαταλείψει. Η πολιτική αλαζονεία και αυθαιρεσία, με πρόσχημα τον κορωνοϊό, θα παραμείνει. Και ως "σμιλεμένο γλυπτό", με την παγερή υφή των αγαλμάτων γοτθικού ναού, κάτω από τη μαρμάρινη μορφή του, θα κοιτάζει με ψυχρότητα την υπαρξιακή μας αγωνία.
Την αλαζονεία ενδύεται η εξουσία και το φόβο ο λαός. Στον τόπο μας ευδοκιμούν αλαζονεία και φόβος. Με τους Έλληνες να αρνούνται πεισματικά να δρασκελίσουν τα "πτώματα" των πολιτικών ψεμάτων.
Κι ενώ καλλιεργούνται πνευματικός και ψυχικός υποσιτισμός, ζούμε τώρα και τη φρενίτιδα του κορωνοϊού. Επί της ουσίας ζούμε την πτώχευση της λογικής καταμεσής της ανερμάτιστης πολιτικής αφθονίας.

Οριστική αποδημία της σύνεσης και της σοβαρότητας από τον τόπο!

Είναι δύσκολο να ειπωθεί πλέον για το που πάμε. Με το ελληνικό κράτος να πάσχει με βαριάς μορφής διαστροφή. Με επακόλουθο την καλλιέργεια της απαξίωσης θεσμών και αξιών να γίνεται σε τέτοιο βαθμό, με αρκετή ποσότητα κιτς, που η διαστροφή στη σκέψη, στο συναίσθημα, στη βούληση, στην παιδεία και στη γλώσσα, να εκφράζεται κυρίως στην παραποίηση της αλήθειας και της εθνικής μας ιστορίας ακόμη!

Δορυάλωτος πόλις είναι σήμερα η Ελλάς!

Και μια ολόκληρη κοινωνία παραδομένη στην πρόκληση του ανέφικτου. Μια κοινωνία με "μουδιασμένες" συνειδήσεις, που πιστοποιούν το φρικτό φάσμα της εκμηδένισης. Και έτσι περιορίζονται ή και εξαφανίζονται τα όρια αντίστασης του κοινωνικού ιστού στην πολιτική αυθαιρεσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail