Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε τις επαφές Ισραήλ - Τουρκίας

Freepen.gr - Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία, επιβεβαιώνοντας τη διαδικασία ομαλοποίησης των σχέσεων των δύο χωρών.

"Ναι, είμαστε επίσης σε επαφή με την Τουρκία, πρόκειται για μια καλή εξέλιξη", ανέφερε ο Νετανιάχου σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle στις 11 Μαρτίου.

Ο Νετανιάχου φέρεται να έκανε τις παρατηρήσεις αυτές σε εκλογική εκδήλωση στο Μπατ Γιαμ στο κεντρικό Ισραήλ.

Τόνισε τη σημασία των καλών σχέσεων με χώρες που έχουν ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο, για την ευημερία και την ειρήνη της περιοχής.

Τα σχόλια του Νετανιάχου ήρθαν αφότου ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς δήλωσε ότι το Τελ Αβίβ είναι έτοιμο να συνεργαστεί με την Τουρκία για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Στάινιτς στις 9 Μαρτίου μίλησε στον Τύπο για το έργο του αγωγού φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (EastMed) κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία του υποθαλάσσιου αγωγού, τον οποίο υποστήριξε ότι θα είναι ο μακρύτερος και βαθύτερος στον κόσμο και πως ελπίζει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια.

Είπε ακόμη ότι το Ισραήλ είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει συνομιλίες για την εξαγωγή φυσικού αερίου στην Τουρκία, αν και αυτό δεν έχει ακόμη αποφέρει αποτελέσματα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail