Ναι οι Ελληνες λιγοστεύουμε κι εξαφανιζόμαστε αλλά κάποιοι φωνάζουν από θέση οφσάιντ

Κάθε χρόνο η Ελλάδα συρρικνώνεται κι ανάλογα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκουμε μια πόλη με πληθυσμό ίσο με εκείνο της διαφοράς θάνατοι μείον γεννήσεις και λέμε ότι πχ φέτος χάθηκε μια Κοζάνη. Κι αυτό χονδρικά διότι πολλές γεννήσεις δεν αφορούν Ελληνίδες μητέρες ενώ υπάρχει και το ισοζύγιο εξόδου - εισόδου μεταναστών στη χώρα, δηλαδή των Ελλήνων που φεύγουν και των εισερχομένων ως επί το πλείστον παρανόμως αλλοδαπών.

Του Στρατή Μαζίδη

"Χανόμαστε, σβήνουμε, εξαφανιζόμαστε, οι ξένοι θα μας πάρουν τη χώρα μας" και άλλα τέτοια κλισέ ακούμε σε συζητήσεις ή διαβάζουμε σε σχόλια. Από κοντά και οι δικαιολογίες του στιλ "τα παιδιά έγιναν τεκμήριο".

Να με συγχωρείτε αλλά δεν είναι έτσι. Οι Ελληνες σταμάτησαν να κάνουν παιδιά πολύ νωρίτερα από τα μνημόνια. Ζούσαμε ως χώρα ήδη τις παχιές αγελάδες του ΠΑΣΟΚ που σήμερα αναπολούμε μέσω των memes με τον Ανδρέα.

Η πλειοψηφία των ζευγαριών εδώ και δεκαετίες παίζει στο ένα [για να διαιωνιστεί το είδος] άντε δύο το πολύ παιδιά. Είναι πάνω από 30 χρόνια που ακούμε για το δημογραφικό. Ήταν τα χρόνια της 10ετιας του 1990 όταν η Εκκλησία έδινε ένα μηνιαίο επίδομα για κάποια χρόνια στη Θράκη για όσους αποκτούσαν τρίτο παιδί.

Απλά τότε λέγαμε ότι η Ελλάδα σε Χ δεκαετίες θα είναι μια χώρα συνταξιούχων. Τώρα λόγω της μετανάστευσης, δηλαδή των Ελλήνων που έφυγαν και φεύγουν και των αλλοδαπών που διαρκώς έρχονται, διαπιστώνεται πως αλλάζει χέρια.

Αυτό είτε αρέσει, είτε όχι, είναι ένα ιστορικό γεγονός σε εξέλιξη. Μου κάνει όμως εντύπωση να διαμαρτύρονται για αυτό άνθρωποι που δεν είχαν θέματα υγείας ή προβλήματα διαβίωσης κ.ο.κ., αλλά εκ πεποιθήσεως έμειναν μόνοι τους είτε δεν ήθελαν να νερώσουν το κρασί τους με συμβιβασμούς [απαραίτητο στοιχείο ενός γάμου] ή ακόμη δεν επιθυμούσαν να κάνουν τις θυσίες που απαιτούνται για να μεγαλώσει κανείς παιδιά. Η Αϊσέ από το Ιράκ ακόμη και μέσα στο χοτ σποτ θα γεννήσει και πολύ καλά κάνει το 4ο παιδί του Αλί, όπως πριν 100 χρόνια γεννούσε η Κατερίνα στα χωράφια όταν ο τόπος αυτός μεγάλωνε. Η Μαρία κι ο Γιώργος όμως γιατί διαμαρτύρονται αφού δεν ήθελαν σκοτούρες; Και φυσικά θα μαζευτεί στην Ελλάδα όλος ο ντουνιάς γιατί όταν πριν πολλά χρόνια άλλαξε το προφίλ των μεταναστών που έρχονταν παράνομα στη χώρα, κανείς δεν προβληματίστηκε αλλά πολλοί είδαν στο πρόσωπο πχ του Χασάν μια νέα φουρνιά μεταναστών από ακόμη πιο φτωχές χώρες [κι ας έχουν πυρηνικά ορισμένες] το επόμενο θύμα που θα ξεζουμίσουν να τους δουλεύει από το πρωί ως το βράδυ με ένα πεντοχίλιαρο γιατί αυτοί ήταν έξυπνοι.

Κι αν οι Ελληνες διαμαρτύρονται για τους πολιτικούς τους, είχαν την επιλογή να τους αλλάξουν αντί να τους συντηρούν.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη φαινόταν ολοφάνερα εδώ και αρκετά χρόνια. Κανείς δεν πρέπει να εκπλήσσεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail