Ζούμε στην εποχή του υγειονομικού παραλογισμού (και όχι μόνο)

Alexandra_Koch / pixabay
Ψηφίσθηκε χθες το πολυσέλιδο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, όπου μεταξύ των άλλων προβλέπει τα self test και την υποχρεωτικότητα τους καταρχήν στην παιδεία, τον όπως πάντα εύκολο στόχο. Εκεί που η κοινωνία θα διχαστεί για ακόμη μια φορά ακόμα περισσότερο, εκεί που ο ένας γονιός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον άλλο και όλοι μαζί με τους καθηγητές. Φυσικά θα ακολουθήσει η εστίαση και η εν γένει διασκέδαση. 

Του Ζαχαρία Μυτηλινιού

Όπως θα δείτε με τον τρόπο που ψηφίσθηκε το άρθρο 88 που αφορά τα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ self test ουσιαστικά δεν καθορίζεται τίποτα άλλο πέραν της υποχρεωτικότητας τους και όλες οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν με υπουργικές αποφάσεις που αναμένονται εντός της εβδομάδας εφόσον θελήσουν να ανοίξουν τα σχολεία πιθανόν από την Τρίτη (γιατί ούτως ή άλλως τη Δευτέρα θα παραληφθούν τα πρώτα τεστ από τα φαρμακεία). 

Τη Δευτέρα λοιπόν θα κληθούν να προσέλθουν ΜΑΖΙΚΑ στα φαρμακεία 1.500.000 γονείς και περίπου 80.000 εκπαιδευτικοί για να παραλάβουν το τέστ της εβδομάδας. Και αυτό όταν μόλις 5 μέρες πριν καμία εταιρεία από την αλυσίδα προμηθευτής - φαρμακαποθήκη - φαρμακείο δε γνωρίζει απολύτως τίποτα για αυτό... 

Το μεγάλο ζήτημα που ήδη έχουν θέσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (και προπαγάνδας θα συμπλήρωνα) είναι πως θα μπορεί κάποιος να εξακριβώσει εάν τελικά έγινε σε έναν μαθητή ή όχι το self test. Οι "ειδικοί" λοιπόν αποφάσισαν να ποινικοποιήσουν τη διαδικασία (κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας γαρ... ακόμα και η πορδή σε λίγο θα αποτελεί αδίκημα και γιατί όχι και κακούργημα) και επειδή τέτοιο ποινικό αδίκημα δεν μπορούν να εφεύρουν έρχονται να εκμεταλλευτούν την πορτάρα του πασίγνωστου νόμου 1599/86 (πρώην νόμος 105) περί σχέσεων πολίτη κράτους και τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για την ψευδή δήλωση. 

Εδώ τίθενται επιπλέον ορισμένα πραγματικά ζητήματα: 

α) Οι περισσότεροι γονείς των εφήβων ειδικά των άνω των 16 ετών δεν μπορούν καν να τους μιλήσουν, πόσο μάλλον να τους επιβάλλουν πράγματα. Θα ήθελα λοιπόν πραγματικά να δω πως θα επιβάλλει κάποιος σε έναν 17χρόνο της δευτέρας λυκείου, που έχει συνδεδεμένους τους γονείς του με το Κάιρο και πιο πέρα, να κάνει το τεστ. Προφανώς ζουν σε άλλον πλανήτη, είτε δεν έχουν παιδιά, είτε τα παιδιά τους είναι μαμούχαλα που λένε και στο χωριό μου. 

β) Ένας σημαντικός αριθμός γονέων (ίσως και η πλειοψηφία) δε βλέπουν καν τα παιδιά γιατί δουλεύουν σαν τους είλωτες (και χειρότερα) από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ. Λεπτομέρεια που φυσικά οι μπουμπούκοι της κυβέρνησης δεν μπορούν καν να αντιληφθούν... Θα ξυπνάω λοιπόν στις 5 το πρωί το παιδί για να κάνει τεστ;;; Ή μήπως θα του το κάνω από την Κυριακή;;; Ναι αλλά κάθε πότε θα δικαιούμαι τεστ;;; 

γ) Τα παιδιά της τρίτης λυκείου μόνον παιδιά δεν είναι κατά νόμο και κατά ουσία στην πλειοψηφία έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, άρα είναι ενήλικες οπότε κανείς δεν μπορεί να τους επιβάλλει τίποτα και φυσικά οι γονείς τους δεν μπορούν να υπογράψουν για αυτά. Θα ζητούν υπεύθυνες δηλώσεις από 18 χρόνους;;; Πολύ θέλω να δω αυτό το αστείο ειδικά στην Γκράβα και τα Εξάρχεια... 

δ) Με τους αναλφάβητους γονείς τι θα γίνει; Πάνω από 100.000 είναι τα παιδιά των ΡΟΜΑ, αλλοδαπών και ιθαγενών και παλιννοστούντων που τυγχάνουν αναλφάβητοι και χωρίς πρόσβαση ακόμα και στα βασικά, πόσο μάλλον σε μια διαδικασία που απαιτεί υπολογιστές και καταχωρήσεις σε πλατφόρμες. Προσέξτε δε μιλάμε για μια αμελητέα ποσότητα, αλλά περίπου για το 10% των μαθητών των σχολείων. 

ε) Ωραία ήρθε η Δευτέρα, έκανες στο παιδί σου το τεστ, υπέβαλες και την υπεύθυνη δήλωση και όλα καλά. Αν την επόμενη μέρα ή οποιαδήποτε από τις επόμενες 4 σχολικές ημέρες το παιδί κολλήσει; Ή αν έχει κολλήσει το ΣΚ (και οποιαδήποτε από τις 5 προηγούμενες ημέρες που ο ιός επωάζεται) αλλά τη Δευτέρα το ιικό φορτίο είναι ακόμα μικρό και μη ανιχνεύσιμο ακόμα και από το PCR τι γίνεται; Έχεις κάνει κάποιο ποινικό αδίκημα; Όχι φυσικά! Νομικά και με βάση σειράς αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας η Υπεύθυνη Δήλωση ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ για ένα γεγονός που ισχύει την ώρα της υπογραφής. Ο γονέας λοιπόν δεν φέρει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για κάτι που θα επέλθει μετά από την ώρα της υπογραφής του ή που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να γνωρίζει κατά το χρόνο που υπογράφει (γιατί ένα τεστ μπορεί να έχει αστοχία ή το ιικό φορτίο να είναι μη ανιχνεύσιμο εκείνη τη στιγμή). Μπορεί κάποιος να γνωρίζει πότε κόλλησε; Αν ξέραμε θα είχαμε ρίξει όλο το βάρος στις ιχνηλατήσεις... και όχι στους περιορισμούς και τα πρόστιμα. 

στ) Πολλές χώρες που εφάρμοσαν τα Self Test αντιμετώπισαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα που έχουμε εμείς εδώ με τις μάσκες. Δηλαδή ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ συστηματική ενημέρωση για την σωστή χρήση και απόρριψη τους, με αποτέλεσμα να αποτελέσουν πεταμένα λεφτά αλλά και στο τέλος να επιβληθεί η καθολική επιβολή τους (ενώ το σωστό είναι μόνον εντός κτιρίων ή σε χώρους που δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν αποστάσεις). Θα το παίξουμε γιατροί και ασθενείς όπως στα νιάτα μας. Αν ξέραμε να παίρνουμε ρινικά δείγματα και δείγματα σιέλου θα πηγαίναμε να κάνουμε τις αδελφές νοσοκόμες... 

ζ) Ναι έκανα το τεστ αλλά το δείγμα ήταν ανεπαρκές... Κλασσικό λάθος που γίνεται με τα ράπιντ, για αυτό άλλωστε αλλάξατε τις οδηγίες και ζητάτε δείγμα από φάρυγγα και τα δύο ρουθούνια με την ίδια μπατονέτα. Όσοι αναγκαζόμαστε να κάνουμε συνεχώς τεστ ξέρουμε τι επίπονη διαδικασία είναι. Νομίζετε ο γονιός θα πονάει το παιδί του; Ή θα βάζει ίσα ίσα την μπατονέτα στο φάρυγγα ή τη μύτη;;; Και αν τελικά το δείγμα είναι ακόμα και από λάθος και όχι επίτηδες ανεπαρκές; Τι γίνεται τότε; Το νέο τέστ ποιος το πληρώνει γιατί ως γνωστών τα σελφ τεστ είναι και μιας χρήσης... 

η) Με τα μπουμπούκια που θα θέλουν να κάνουν το τεστ μόνοι και θα το βγάζουν επίτηδες θετικό τι γίνεται;;; Τι σας είπα τώρα ε;; Δεν ξέρετε ότι τα βιντεάκια στο τικ τοκ για το πως βγάζεις το τεστ θετικό με λίγο αναψυκτικό με ανθρακικό έχουν πάρει φωτιά σε θεάσεις και like ;;; Για να το ξέρετε όμως πρέπει να έχετε παιδιά και κυρίως να μιλάτε μαζί τους... Η θετικότητα στα σχολεία πριν τα κλείσετε ήταν 0,5% θέλω να δω τώρα και ειλικρινά θα γελάσω με την ψυχή μου... 

Όλα όσα σας έγραψα μέχρι τώρα είναι τα πραγματικά ζητήματα που προκύπτουν και που θα τα αντιμετωπίσουμε μαζικά με το άνοιγμα των σχολείων. 

Συμπέρασμα, τα Self Test στη χώρα μας με δεδομένη την επινοητικότητα και τη δημιουργική παρανοητικότητα του Έλληνα αλλά και ότι ΟΛΑ αυτά είναι εις γνώσιν των κυβερνούντων σημαίνει απλά πως βρισκόμαστε ενώπιον μιας ακόμα κυβερνητικής ΠΑΠΑΤΖΑΣ γιατί η βαλβίδα έχει σκάσει προ πολλού. Όχι γιατί το λένε οι δημοσκοπήσεις (εμείς εδώ το λέγαμε ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ αναγκαστούν να το αποτυπώσουν αυτοί σε δημοκοπικούς πίνακες) αλλά γιατί έτσι είναι. 

Η κυβέρνηση ουδέποτε ασχολήθηκε με την ουσία της διαχείρισης, δλδ την αντιμετώπιση του ιού.

Άφησε ΑΝΟΧΥΤΩΤΗ την πρωτεύουσα των 6 εκατομμυρίων κατοίκων με μικρό αριθμό ΜΕΘ και κρεβατιών νοσηλείας. Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τα συνεχώς λανθασμένα πρωτόκολλά του (θυμίζω τις μάσκες, τις θεραπείες κλπ) λες και οι επιστήμονες μας που φωνάζουν για διαφορετική αντιμετώπιση είναι για πέταμα. ΑΡΝΗΘΗΚΕ να πραγματοποιήσει εντατικούς ελέγχους στους χώρους μαζικής εργασίας και κυρίως στα εργοστάσια, ανήγαγε ένα υγειονομικό πρόβλημα σε νομικό και ακραία αστυνομικό, επέβαλλε το πιο αυστηρό λοκντάουν στην Ευρώπη (στοιχεία BLOOMBERG) ΜΕ ΦΤΩΧΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (εκ του αποτελέσματος) και τώρα προσπαθεί να αποδράσει χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. 

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ την ευθύνη την έχετε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΣΕΙΣ, γιατί ΕΜΕΙΣ σας είχαμε προειδοποιήσει να μην κλείσετε την Ελλάδα με τόσο μικρό αριθμό μολύνσεων και μάλιστα αυστηρά περιορισμένων σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα και τώρα που πραγματικά ήρθε το τρίτο κύμα στη χώρα μας εσείς βγάζετε την ουρά σας απέξω. Βέβαια έχετε μπροστά σας την δεύτερη εύκολη λύση... Θα κλείσετε τις εκκλησίες για δεύτερο Πάσχα. Στο πρώτο Πάσχα "μας σώσατε" στο δεύτερο όμως θα ψάχνετε και την ψήφο σας. Μη σας κοροϊδεύουν οι δημοσκόποι. Τα ίδια έλεγαν και το 2011 στον φίλο σας τον ΓΑΠ, μέχρι που ήρθε ο λαός και έστειλε το ΠΑΣΟΚ στη λήθη. 

Θα σας πω και ένα "μυστικό" κύριοι της κυβέρνησης. Με τα self test θα δείτε τρομακτική άνοδο των μολύνσεων, που πιθανόν να μη μαθαίναμε ποτέ. Προσέξτε μήπως αυτή η τρομακτική άνοδος ΠΑΤΩΣΕΙ τον τουρισμό... 

Στο κείμενο αυτό δεν ασχολήθηκα με τη συνταγματικότητα των μέτρων και το έκανα επίτηδες. Στη χώρα μας έχει αποδειχθεί ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ότι το σύνταγμα (με μικρό σ) αποτελεί κουρελόχαρτο το οποίο ερμηνεύει ο καθένας κατά το δοκούν, συνεπώς ουδεμία αξία έχει να ασχοληθεί κανείς τόσο με το σύνταγμα όσο με την δικαιοσύνη, από τη στιγμή που η ανεξαρτησία τους αποτελεί ζητούμενο και όχι δεδομένο.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.