Με υπεύθυνη δήλωση γονέα θα στέλνονται τα αποτελέσματα των τεστ στα σχολεία

Προβληματισμός υπάρχει ανάμεσα στα υπουργεία Παιδείας και και Υγείας για το πως θα “φιλτράρονται” από τις σχολικές μονάδες τα αποτελέσματα των  υποχρεωτικών  τεστ Κορωνοϊού που θα κάνουν οι μαθητές μια φορά την εβδομάδα, προκειμένου να συμμετάσχουν στη δια ζώσης διδασκαλία, όταν αυτή επιτραπεί από την Κυβέρνηση.

https://www.esos.gr/arthra/72263/me-ypeythyni-dilosi-gonea-tha-stelnontai-ta-apotelesmata-ton-test-sta-sholeia?fbclid=IwAR2eA158kqg4EcYG5HdZKHPOqQOEt_rnYrgJVguADEvTaxdJWskYNE4oD8w

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos στο “τραπέζι” των συζητήσεων έπεσαν δύο προτάσεις:

Α. Οι γονείς να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση με το αρνητικό ή θετικό αποτέλεσμα του τεστ των παιδιών τους.

Β. Να δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα και η υπεύθυνη δήλωση να γίνεται ηλεκτρονικά.

Εάν τελικά δημιουργηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα οι γονείς θα έχουν δύο δυνατότητες ηλεκτρικά ή χειρόγραφα.

Σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης οι γονείς θα έχουν νομικές συνέπειες.

Τη δήλωση αυτή θα προσκομίζουν οι μαθητές κατά την έλευσή τους στο σχολείο.

Ολες οι λεπτομέρειες θα αποτυπώνονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα εκδοθεί μετά την ψήφιση στη Βουλή της σχετικής διάταξης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε: "Για να σιγουρευτούμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά με ασφάλεια, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει την υποχρεωτική χρήση self test μία φορά την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους λοιπούς εργαζόμενους στα σχολεία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail