Η Ουκρανία ενημερώνει την Τουρκία για τα "εγκλήματα" της Ρωσίας στην κατεχόμενη Κριμαία

Freepen.gr - Η Ουκρανία ενημέρωσε την Τουρκία για την τρέχουσα κατάσταση στην κατεχόμενη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας, ιδίως την παράνομη στρατιωτικοποίηση των εδαφών, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δημογραφική κατάσταση.

Ο διευθυντής του δεύτερου εδαφικού τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας Vasyl Zvarych έκανε αυτή τη δήλωση ως ένα σχόλιο στο Ukrinform μετά τις διαβουλεύσεις που έλαβαν χώρα στην Άγκυρα στις 24 Μαρτίου.

"Ενημερώσαμε την τουρκική πλευρά για την πραγματική κατάσταση στην κατεχόμενη Κριμαία, ιδίως για την αύξηση του αριθμού των ρωσικών στρατευμάτων κατοχής, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη δημογραφική κατάσταση στη χερσόνησο", δήλωσε ο Zvarych.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συζήτησαν όχι μόνο την ασφάλεια της Ουκρανίας αλλά και την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

"Οι εκτιμήσεις μας για τις απειλές για την ασφάλεια συμπίπτουν στην πραγματικότητα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς ως στρατηγικούς εταίρους, καθώς η ασφάλεια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας είναι η κοινή μας ευθύνη ως δύο μεγάλα θαλάσσια κράτη", σημείωσε ο Zvarych.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία είναι έτοιμη να συμμετάσχει ενεργά στην πλατφόρμα της Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας των τελικών εγγράφων της συνόδου κορυφής που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Αυγούστου, και στην προώθηση της πρωτοβουλίας ως πλατφόρμα για την εδραίωση των διεθνών προσπαθειών για την απο-κατάληψη της Κριμαίας.

Όπως ανέφερε το Ukrinform, στις 24 Μαρτίου, η Άγκυρα φιλοξένησε διαβουλεύσεις πολιτικής και ασφάλειας μεταξύ των εθνικών συντονιστών της μορφής διμερούς συνεργασίας "quadriga".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail