Οι Ρώσοι μετατρέπουν μεγάλα ανθυποβρυχιακά πλοία σε πανίσχυρες και πάνοπλες φρεγάτες

Sergei Orlov/TASS
Οι Ρώσοι ναυπηγοί θα αναβαθμίσουν το μεγάλο ανθυποβρυχιακό πολεμικό πλοίο Ναύαρχος Vinogradov σε φρεγάτα μέχρι το 2025 για να ενισχύσουν τις δυνατότητες κρούσης του με πυραύλους κρουζ Kalibr-NK, ακολουθώντας το παράδειγμα του ίδιου τύπου πολεμικού σκάφουςο Marshal Shaposhnikov, δήλωσε μια πηγή στην αμυντική βιομηχανία στο TASS την τρίτη.

"Οι επισκευές και η αναβάθμιση του μεγάλου ανθυποβρυχιακύ πολεμικού πλοίου Admiral Vinogradov αναμένεται να ξεκινήσουν το 2021 και το πολεμικό πλοίο θα επανέλθει στο στόλο το 2024-2025", ανέφερε η πηγή.

Η πορεία προς την αναβάθμιση των πλοίων του έργου 1155 σε φρεγάτες κατευθυνόμενων πυραύλων θα συνεχιστεί. Εκτός από τον Marshal Shaposhnikov και το Admiral Vinogradov, πέντε ακόμη πολεμικά πλοία ίδιου τύπου επιχειρούν επί του παρόντος στο Ρωσικό Στόλο του Ειρηνικού, ανέφερε η πηγή.

Το TASS δεν έχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση αυτών των πληροφοριών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail