Η Δανία απαγορεύει τη χρηματοδότηση τζαμιών από ξένες χώρες

ExplorerBob / pixabay
Freepen.gr - Το δανικό κοινοβούλιο ενέκρινε νέο νόμο (https://www.ft.dk/samling/20201/lovforslag/l81/index.htm) που απαγορεύει στις ξένες κυβερνήσεις να χρηματοδοτούν τζαμιά στη Δανία. Το μέτρο αποσκοπεί στην αποτροπή των μουσουλμανικών χωρών, ιδιαίτερα του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας, από την προώθηση του ισλαμικού εξτρεμισμού στα δανικά τζαμιά και τις εγκαταστάσεις προσευχής.

Η Δανία εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο ευρωπαϊκών χωρών — συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, των Κάτω Χωρών και της Ελβετίας — οι οποίες έχουν λάβει ποικίλους βαθμούς δράσης για να εμποδίσουν τις ξένες κυβερνήσεις να χρηματοδοτούν την κατασκευή και συντήρηση τζαμιών στα εδάφη τους.

Τα τελευταία χρόνια, η Αλγερία, το Κουβέιτ, Η Λιβύη, το Μαρόκο, η Σαουδική Αραβία, Η Τουρκία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μεταξύ άλλων, έχουν διανείμει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση της εξάπλωσης του Ισλάμ στην Ευρώπη.

Στις 9 Μαρτίου, το δανικό κοινοβούλιο (https://www.ft.dk/samling/20201/lovforslag/l81/index.htm) ψήφισε με 79 ψήφους υπέρ έναντι 7 κατά το νόμο 81, "πρόταση νόμου που απαγορεύει τη λήψη δωρεών από ορισμένα φυσικά και νομικά πρόσωπα". Ο νόμος, ο οποίος δεν κατονομάζει το Ισλάμ ή τον Ισλαμισμό, δηλώνει:

"Σκοπός του νόμου είναι να αποτρέψει φυσικά και νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των ξένων κρατικών αρχών και κρατικών οργανώσεων και εταιρειών, από το να εργάζονται εναντίον ή να υπονομεύουν τη δημοκρατία και τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα κάνοντας δωρεές.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ένταξης Υποθέσεων μπορεί να αποφασίσει εάν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των ξένων κρατικών αρχών και των κρατικών οργανώσεων και εταιρειών που αντιτίθενται ή υπονομεύουν τη δημοκρατία και τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα συμπεριληφθούν σε δημόσιο κατάλογο απαγόρευσης....

Όποιος λαμβάνει μία ή περισσότερες δωρεές που μεμονωμένα ή μαζί υπερβαίνουν τις 10.000 DKK (€1.350; $1.600) εντός 12 διαδοχικών ημερολογιακών μηνών, από φυσικό ή νομικό πρόσωπο που περιλαμβάνεται στον κατάλογο δημόσιας απαγόρευσης ... τιμωρείται με πρόστιμο.

"Όποιος ... έχει λάβει μία ή περισσότερες δωρεές που υπερβαίνουν μεμονωμένα ή από κοινού τις 10.000 DKK εντός 12 διαδοχικών ημερολογιακών μηνών ... πρέπει να επιστρέψει τη δωρεά στον δωρητή εντός 14 ημερών από τη στιγμή που το εν λόγω άτομο λαμβάνει γνώση...."

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail