Καθαρή διπλωματική γλώσσα του τίποτα η ανακοίνωση της Αιγύπτου για την κλήση Σίσι-Μητσοτάκη

Freepen.gr - Ο πρόεδρος Abdel Fattah El-Sisi είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τετάρτη το βράδυ, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας της Αιγύπτου και συνεχίζει:

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αιγυπτιακής Προεδρίας δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ελ-Σίσι και ο Έλληνας Πρωθυπουργός συζήτησαν τις στενές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, ιδίως τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και των θεμάτων της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την προθυμία του να ανταλλάξει απόψεις και να πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο Ελ-Σίσι για περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τόνισε τη σημασία του αμοιβαίου συντονισμού σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και της Ανατολικής Μεσογείου, με τρόπο που θα συμβάλει στην επίτευξη των συμφερόντων των δύο φιλικών λαών σε διμερές επίπεδο ή στο πλαίσιο του τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Ελ-Σίσι επιβεβαίωσε τις ισχυρές, διακεκριμένες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την υπερηφάνεια της Αιγύπτου για τις σχέσεις συνεργασίας που έχει με την Ελλάδα.

Ο Εξοχότατος πρόσθεσε ότι οι διμερείς σχέσεις συνεργασίας προωθούνται υπό το πρίσμα των κοινών θέσεων και συμφερόντων μεταξύ των δύο χωρών σε περιφερειακό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος El-Sisi τόνισε τη φιλοδοξία της Αιγύπτου να προωθήσει διάφορες πτυχές αυτής της εποικοδομητικής συνεργασίας, ιδίως σε οικονομικό, στρατιωτικό και στρατιωτικό επίπεδο και στους ενεργειακούς τομείς.

Καταλάβατε τίποτε από το παραπάνω; Βρήκατε καθόλου "κρέας" κάτω από τη σάλτσα; Καθαρή διπλωματική γλώσσα του τίποτα σε μια ανακοίνωση που δε λέει το παραμικρό. Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Ελ-Σίσι διότι έπρεπε να τον καλέσει και "όλα καλά κι ωραία".

Κάποιοι πάντως ήδη συναρμολογούν ορισμένα κομμάτια του ευρύτερου παζλ του τελευταίου χρονικού διαστήματος και όλα μαζί σχηματίζουν μια άκρως ανησυχητική εικόνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail