Ελλάδα κι ατελείωτα λοκντάουν όπως στο Περού και την Αργεντινή

Φίλος που βρίσκεται στη Βαρκελώνη ανεβάζει στο facebook βιντεάκι από πεζόδρομο της πόλης και διαπιστώνω ότι τα καφέ είναι ανοιχτά και πολύς κόσμος κάθεται σε τραπεζάκια πάνω στο πεζόδρομο. Αυτή η σκηνή μου έκανε εντύπωση γιατί ήξερα ότι η Βαρκελώνη είναι από τις περιφέρειες της Ισπανίας που εφαρμόζουν πολύ σκληρά μέτρα εναντίον της επιδημίας και έτσι του έστειλα ένα μήνυμα για να τον ρωτήσω τι γίνεται εκεί. "Εδώ και ένα μήνα περίπου είναι όλα ανοιχτά", μου λέει. 

Τηλέμαχος Χορμοβίτης

Καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, ακόμη και γυμναστήρια! Με κάποιους περιορισμούς βέβαια, αφού ισχύει ακόμη απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί και τα εστιατόρια είναι ανοιχτά μόνο για συγκεκριμένες ώρες. Και όλα αυτά στην αυστηρή Βαρκελώνη! Για να μη μιλήσω για την Μαδρίτη, όπου χάρη στο θάρρος και στην επιμονή της συντηρητικής περιφερειάρχη Isabel Diaz Ayuso, τα μαγαζιά, τα καφέ και τα εστιατόρια έμειναν ανοιχτά όλο το χειμώνα!

Και παρότι τα μέτρα που πήρε φέτος η Ισπανία κατά του κορωνοϊού είναι πολύ πιο ήπια σε σχέση με τα περυσινά, τα πήγε πολύ καλύτερα από άλλες χώρες με αυστηρό λοκνταόυν ενώ εδώ και δυο μήνες τα κρούσματα βρίσκονται σταθερά σε πτωτική πορεία. 

Θα το ξαναπώ: σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου δεν έκλεισαν τα μαγαζιά, τα σχολεία, η εστίαση ταυτόχρονα και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όπως στην Ελλάδα (η κατάστασή μας μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα ατελείωτα λοκντάουν χωρών της Λατινικής Αμερικής, όπως το Περού ή η Αργεντινή, που τελικά και την οικονομία τους κατέστρεψαν και τους νεκρούς δεν απέφυγαν). Μπορεί οι περισσότερες χώρες του κόσμου να υπέκυψαν στην καταστροφική πολιτική των λοκντάουν, αλλά σαν την υγειονομική χούντα του Κούλη δεν θα βρεις πουθενά!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail