Συναγερμός στη Μόσχα: Πρωτοφανές σκληρό μήνυμα στο Κίεβο για το Ντονμπάς

oleg_mit  / pixabay
Η απειλή μιας νέας σύρραξης στην Ανατολική Ουκρανία δε φεύγει από την ρωσο-ουκρανική υπουργείο Εξωτερικών καθώς στη Μόσχα έχει σημάνει συναγερμός λόγω της παρουσίας των Τούρκων εκπαιδευτών στην περιοχή της Μαριούπολης, που εκπαιδεύουν τους Ουκρανούς στη χρήση των επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Μπαϊρακτάρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ελληνική τοποθέτηση στα όσα συμβαίνουν στο Ντονμπάς (Ανατολική Ουκρανία), παρά το γεγονός ότι στη Μαριούπολη υπάρχει ισχυρή ελληνική ομογένεια η οποία θα κινδυνεύσει άμεσα σε περίπτωση γενικότερης στρατιωτικής αντιπαράθεσης.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία ζαχάροβα προχώρησε σε σοβαρή προειδοποίηση προς "το καθεστώς του Κιέβου και τους θερμοκέφαλους που το υπηρετούν ή το χειραγωγούν" να μην επιχειρήσει περαιτέρω κλιμάκωση και επουδενί να μην αποτολμήσει υλοποίηση του σεναρίου στο Ντονμπάς.

Παρόμοιο μήνυμα εστάλη και στον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας για δήλωση που έκανε σε σχέση με την ανακατάληψη της Κριμαίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail