Η Ελλάδα έχασε τον "ιστορικό της ρυθμό" με τους πολιτικούς της συμφοράς

Έχασε τη γλυκιά προσδοκία ενός καλύτερου αύριο. Έμειναν αφύλαχτες οι πύλες της Ελλάδας και το χρέος δεν αποτελεί ανάχωμα στην πολιτική ύβρι, όπως εκφράζεται σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προηγουμένως από τον Αλέξη Τσίπρα. 

Του Στέλιου Συρμόγλου

Τι βιώνουμε σήμερα; Ό,τι κατέκτησε με αγώνες και θυσίες ο Έλληνας να κατακερματίζεται και δήθεν μέτρα για την προστασία της υγείας μας από τους αυτόκλητους "σωτήρες" μας να οδηγούν στην κοινωνική διάλυση. 

Απροσμέτρητη η ευθύνη του Μητσοτάκη, αλλά κι άλλων Ταρτούφων της πολιτικής, όσων βάλθηκαν να ανασκολοπίσουν το πανάχραντο σώμα της πατρίδας. Οι θυσίες δεκάδων χρόνων εκβάλλουν στην πίκρα και στην απογοήτευση. Πικρή και σκληρή η γεύση της πραγματικότητας, που διαμορφώνουν οι γελοίοι και οι ανίκανοι της πολιτικής. 

Δεν έφτανε η οικονομική κρίση και τα αλλοπρόσαλλα μνημόνια που ισοπέδωσαν κάθε λογική θεώρησης των πραγμάτων και ευτέλισαν τις κοινωνικές αξίες, που κατέστησαν τον Έλληνα υποζύγιο των ανομολόγητων συμφερόντων. Η ανικανότητα της τρέχουσας κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού κι όχι μόνο, διαλύει την κοινωνία και την οδηγεί στις όχθες της έσχατης απελπισίας.
Είναι ανίκανοι και αδιάντροποι. Ναι, χωρίς ντροπή! Και αναφέρομαι στον έσχατο βαθμό ντροπής, που τον ζητάμε από τους έσχατους την έσχατη ώρα, για να περισωθούν τα έσχατα της έσχατης χώρας, στην έσχατη γωνιά της Ευρώπης!

Τα αμαρτήματα πληρώνονται. Και η εμμονή στο αμάρτημα μένει χωρίς εξιλέωση. Γι΄αυτό μιλάμε για εξιλαστήρια θύματα. Μην κοιτάζετε τριγύρω. Εμείς είμαστε τα θύματα. Και προχωράμε στην εκατόμβη. Πρόσφατα με τα μνημόνια, τώρα με τα γελοία μέτρα για τον κοροναιό αλλοίωσαν το περιεχόμενο της δημοκρατίας. Μας κορόιδεψαν και συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν. Τώρα πληρώνουμε αμείλικτα. κανένας δεν ξέφυγε από την ιστορική του μοίρα. 

Τα πάντα μυρίζουν πτωμαΐνη σε τούτο τον τόπο, όπου αναπτύσσονται ευδαίμονα κάποια πολιτικά σκουλίκια. Και οι δήθεν "δημοκράτες" και "σωτήρες" κάθε απόχρωσης, για να μην τραπούν σε φυγή από τη βρόμα οι Έλληνες, μέσα στα σπλάχνα του πτώματος έθνος, βάζουνε κολόνες πάγου, για να μη βρωμάει το πτώμα.

Ποιος κατασκευάζει τον πάγο για αυτό το πεθαμένο κορμί του έθνους; Και ποιος προσπαθεί με όλα τα μέσα της επιστήμης να διατηρήσει βαλσαμωμένο το όζoν πτώμα του έθνους;

Σκεφτείτε και δώστε εσείς την απάντηση!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail