Οι ΗΠΑ θα στοχεύσουν τον Ερντογάν, όχι την Τουρκία

Η ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ & ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ 

Πολλές φορές έχω αναφερθεί στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία και ότι η αχίλλειος πτέρνα του Ερντογάν προσωπικά είναι ακριβώς αυτός ο αυταρχικός χαρακτήρας του και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

υποναύαρχος ε.α.
πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών

Και μάλιστα επικαλέστηκα συγκεκριμένα γεγονότα από το πραξικόπημα και μετά, όπως και δηλώσεις της Κάρλα ντελ Πόντε αλλά και εκθέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ. 

Όπως επίσης επεξήγησα όταν η Κύπρος έθεσε ΒΕΤΟ για τις κυρώσεις στην Λευκορωσία (για τα ανθρώπινα δικαιώματα), γιατί ήταν εσφαλμένος ο συσχετισμός με τις έρευνες και τις γεωτρήσεις και ότι χάσαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έκανε η Τουρκία, πολύ χειρότερες από αυτές της Λευκορωσίας.

Σήμερα οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Ερντογκάν (με προσωπικό χαρακτήρα) χρησιμοποιείται ως πρόταγμα από την Αμερικανική διοίκηση, αλλά και όπως προβάλλεται από την επιστολή των 57 γερουσιαστών και των 170 βουλευτών προς τον Μπάιντεν, όπου πέραν των εξοπλισμών από την Ρωσία, το πρωτεύον θέμα είναι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με στόχευση πλέον στον ίδιο τον Ερντογκάν.

Και είναι προφανές ότι η διέξοδος των ΗΠΑ, για να μην χάσουν την Τουρκία από σύμμαχο, θα είναι η αμφισβήτηση του Ερντογκάν ως προς τον λαό του και δεν θέλουν να χάσουν τον Τουρκικό λαό, αλλά να τον πάρουν με το μέρος τους (ή τουλάχιστον μεγάλο τμήμα του). 

Θέλουν συμμάχους στο εσωτερικό της Τουρκίας οι ΗΠΑ για να μεταστρέψουν την εξωτερική πολιτική Ερντογκάν, για να τον πιέσουν και να τον αποσπάσουν από τον εναγκαλισμό με την Ρωσία και την Κίνα πρόσφατα (έφθασε σε σημείο να εγκαταλείψει τους Ουϊγούρους ο Ερντογκάν για να τα βρει με την Κίνα - και φυσικά ενεργό ρόλο έχει και το Πακιστάν). 

Και είναι δεδομένο ότι θα στοχεύσουν προσχηματικά στο πρόσωπο και στα ανθρώπινα δικαιώματα, όπου είναι ευάλωτος. 

Αυτό ανάγκασε τον παμπόνηρο Ερντογκάν να ανακοινώσει ολόκληρο πρόγραμμα για βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά είναι σίγουρο ότι κι αυτή η ανακοίνωση είναι προσχηματική και δεν φθάνει, αλλά θα παίξει ρόλο όταν οι ενέργειές του έχουν δηλωτικό και μόνο χαρακτήρα προς τις ΗΠΑ και τον Δυτικό κόσμο.

Ταυτόχρονα όμως και μέχρι να ξεκαθαρίσει ο Μπάιντεν πως θα διαπραγματευτεί με την Τουρκία, ο Ερντογάν θα αυξήσει την ρητορική τους αντιαμερικανισμού και των παρεμβάσεων στο εσωτερικό της χώρας, με τριπλό σκοπό: 

- Να αυξήσει τα διαπραγματευτικά του όπλα
- Να κρατήσει συσπειρωμένους τους οπαδούς του βασισμένος στο Ισλάμ και τον εθνικισμό
- Και να προετοιμάσει το έδαφος της μεταστροφής, σε περίπτωση που δεν θεωρήσει ευνοϊκές τις διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ και ΕΕ. 

Και φυσικά θα διατηρεί ανοικτό το ζήτημα των διερευνητικών με την Ελλάδα, όσο και να προβάλουν κάποιοι φιλοκυβερνητικά προσκείμενοι, ότι δεν θέλει τις διερευνητικές, επειδή φοβάται τον διάλογο μαζί μας.

Το δε επόμενο βήμα που περιμένω από αυτόν είναι να ορίσει αρχικά NAVTEX ακριβώς απέναντι από τα οικόπεδα που όρισε η Αίγυπτος (στα όρια της ΑΟΖ που θεωρεί ότι έχει κοινή με την Αίγυπτο), και αφού κάνει την δήλωση αυτή και προετοιμάσει το έδαφος, θα βγάλει και το ερευνητικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail