Ζούμε στην "κόλαση" της πολιτικής βλακείας με το φόβο για την κόλαση!

RyanMcGuire / pixabay
Και δεν μπορεί τα ελληνικά χέρια που κρατούσαν απ' τα γένια τους αιώνες, να μην έχουν τη δύναμη ούτε για την αποκαθήλωση της πολιτικής βλακείας και θρασύτητας!

Του Στέλιου Συρμόγλου

Δεν μπορεί οι Έλληνες, πρόσωπα ενός ανελέου σπαραγμού, απλώς να αναμένουν τη φάση της χάρης και ως "επαίτες" να περιμένουν τις βλακώδεις αποφάσεις κυβέρνησης και στρατευμένων λοιμωξιολόγων ή να περιπλανώνται στην Ευρώπη για δανεικά, για τη συνέχιση της ζωής τους. 

Είναι σαν το νερό της νεκράς θάλασσας που έγινε στη μνήμη του λαού αλάτι και την πάστωσε. Και οι "οικόσιτοι" της κοινωνικής ανοχής πολιτικοί "δικαιωματατζήδες", αν και ηθικά ξεβράκωτοι, με την ψευδεπίγραφη σφραγίδα στο μέτωπο, όχι απλώς να κουνάνε το δάκτυλο απειλητικά στον ήδη τρομοκρατημένο και άπραγο Έλληνα, αλλά να στήνουν το θρασύτατο χορό τους γύρω από τον "Επιτάφιο" της κοινωνίας, ως δραματική κατάληξη ενός επώδυνου σαρκαστικού πανοράματος τελετουργικών πολιτικών ασχημιών.

Δυστυχώς η πολιτική βαρβαρότητα, η πολιτική καιροσκοπική επιδίωξη, η πολιτική ανικανότητα και βλακεία δεν προσκρούουν στη λαϊκή νόηση, που είναι η ύψιστη μορφή της κοινωνικής πραγματικότητας.
Προέχει η συνειδητοποίηση από το λαό της ιδιαίτερης προσωπικότητάς του. Η σύνθεση ενός λαϊκού δυναμικού "πιστεύω", που απαρνιέται και παρωδεί ό,τι έχει δημιουργήσει, χρησιμοποιεί και καταχράται η πολιτική "επινοητικότητα", η ταυτισμένη εν πολλοίς με την απάτη.

Πρέπει να υπάρξει αντίδραση στη δράση της πολιτικής απάτης, στον πολιτικό σουρεαλισμό και στον πολιτικό παραλογισμό, που κάνει και τις...ώρες της σιωπής να αντηχούν!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail