Πως θα μπορέσουμε μέσω Ευρώπης να μετατρέψουμε το Λιμενικό σε κρυφό Πολεμικό Ναυτικό

Είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις, ιδιαίτερα από τις χώρες υπερασπιστές των συμφερόντων τους στην Τουρκία (βλέπε Μ. Βρετανία, Ολλανδία και κυρίως Γερμανία). Όσο το εξοπλιστικό πρόγραμμα περιορίζεται στα πλαίσια του ισοζυγίου, τόσο οι αντιδράσεις αυτές θα είναι αυστηρά περιορισμένες.

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Όμως υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά προβλήματα.

Το πρώτο σχετίζεται με την άρνηση των παραπάνω χωρών στην περαιτέρω ενδυνάμωση των ενόπλων δυνάμεων. Δικαιολογία φυσικά το τεράστιο δημόσιο χρέος. Είναι γνωστό όμως ότι είμαστε η μοναδική χώρα η οποία βρίσκεται υπό εποπτεία - αν όχι επιτροπεία - η οποία δέχθηκε να μπουν ελεγκτές στα Υπουργεία Άμυνας και Δημόσιας Τάξης. Αυτό το λάθος το έκαναν και οι 4 κυβερνήσεις που ψήφισαν ή εφάρμοσαν μνημόνια (ΓΑΠ, Παπαδήμου, ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, ΣΑΝΕΛ) και δυστυχώς συνεχίζουν να το επιτρέπουν μέχρι και σήμερα.

Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με το πεδίο δράσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η "αποκέντρωση" πλέον πρέπει να θεωρείται όχι απλά δεδομένη αλλά απόλυτα επιβεβλημένη. Όπως επίσης δεδομένη πρέπει να θεωρούμε εκ των προτέρων τη συμμετοχή μας στις διεθνείς αποστολές του ΝΑΤΟ, σε μια προσπάθεια να καλύψουμε τα λάθη που ξεκίνησε η κυβέρνηση Καραμανλή και συνεχίστηκαν μέχρι το 2017που άρχισε σιγά σιγά να επαναφέρει ο Καμμένος ως υπουργός άμυνας.

Το δεύτερο πρόβλημα μας έχει τρεις βασικές προεκτάσεις.
  • Η πρώτη έχει να κάνει με το δόγμα ασφάλειας της χώρας. Το πρόβλημα πλέον δεν είναι κάποια νησιά και ο Έβρος, αλλά και η Κρήτη, το σύνολο της Μακεδονίας και οι βορειότεροι νομοί της Ηπείρου. Γι΄αυτό έγραψα για αποκέντρωση. Η δημιουργία Αρχηγείου Στόλου με έδρα την Κρήτη και πεδίο δράσης / τομέα ευθύνης το Ιόνιο, το Κρητικό, το Λιβυκό, το Καρπάθιο και το Ν/Α Αιγαίο (και κυρίως του συμπλέγματος του Καστελλορίζου) αποτελεί μονόδρομο και ήδη γίνονται κινήσεις σε αυτήν την κατεύθυνση.
  • Η δεύτερη έχει να κάνει με την διάθεση αρκετά ισχυρής δύναμης σε ξένες αποστολές. Ουσιαστικά θα έχουμε σχεδόν τόση δύναμη σε ξένες αποστολές όσο το 1/2 της δύναμης που μέχρι πριν λίγα χρόνια διαθέταμε για να φυλάμε τα θαλάσσια σύνορα μας.
  • Η τρίτη έχει να κάνει με την επιτήρηση των συνόρων. Σε αυτό το πεδίο την λύση θα την δώσει η τεχνολογία. Τα οπλισμένα και μη οπλισμένα ΜΕΑ (ucav - uav) θα επιτρέψει να μειωθεί το προσωπικό στα σύνορα αλλά απαιτεί εξοπλισμούς και εξειδικευμένο προσωπικό που φυσικά δεν μπορείς να το πληρώνεις 800 ευρώ... Δεν θα είναι ΕΠΟΠ που φυλάνε σκοπιές αλλά εξειδικευμένο προσωπικό που θα έχει εκπαίδευση πτητικών ικανοτήτων (όχι σωματικών) πιλότου μαχητικού και ας μην έχει μπει ποτέ μέσα σε αυτό.

Φυσικά οι χώρες που ανέφερα στην αρχή δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουν σε μια τεράστια αναβάθμιση των δυνατοτήτων των ένοπλων δυνάμεων της χώρας, οπότε εδώ πρέπει να αρχίσει να δουλεύει το μυαλό και να τους βάλουμε στο τρυπάκι που φοβούνται περισσότερο από κάθε τι. Την λαθρομετανάστευση...

Τι εννοώ... Και εδώ χρειάζεται πολύ ανοιχτό μυαλό για να καταλάβετε την πρόταση μου.

Καταρχήν την απόσχιση των καθηκόντων της συνοριοφυλακής και της ακτοφυλακής και τη Δημιουργία ενός νέου Σώματος προστασίας Συνόρων, που δεν θα υπάγεται στο Υπουργείο Άμυνας αλλά κατά προτίμηση στο Εσωτερικών με επάνδρωση από τους σημερινούς συνοριοφύλακες και προσωπικό του λιμενικού και θα αποτελεί ένοπλο ένστολο σώμα με στρατιωτική διάρθρωση και κυρίως ένα νέο σώμα με δυνατότητα να απορροφά πάνω από 1δις ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ για τη διαχείριση του "μεταναστευτικού".

Δηλαδή βάζουμε σημαία την λαθρομετανάστευση και δημιουργούμε ένα ή δύο στρατιωτικά σώματα (Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή) με υπερεξοπλισμό. Σε δέκα χρόνια θα μπορεί να έχει εξοπλισμούς 10 δις που οι ένοπλες δυνάμεις δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν οι παραπάνω χώρες να εγκριθούν ποτέ.

Για παράδειγμα στην Ακτοφυλακή δεν θα έχουν φουσκωτά αλλά βαριά ΠΑΘ κατηγορίας κανονιοφόρων, ταχέα περιπολικά μέχρι και κορβέτες, ακριβώς όπως έχουν κάνει πολλά κράτη όπως η Αμερική, η Τουρκία και άλλοι. Στην συνοριοφυλακή βαριά τεθωρακισμένα οχήματα, υπερσύγχρονα συστήματα επιτήρησης, ΜΕΑ κλπ που όμως κανείς δεν θα έχει πρόβλημα να την εξοπλίζει συνεχώς και μάλιστα χωρίς να επιβαρυνόμαστε ούτε σεντς...

Αντιθέτως θα μπορούμε να τους "ρουφάμε και το αίμα" και να φτιάχνουμε παράλληλο στρατό χωρίς κανείς να έχει πρόβλημα. Ταυτόχρονα οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας θα απεμπλακούν από ένα τεράστιο βάρος και κυρίως από την αρρωστημένη κατάσταση που τους έχει διαλύσει τους προϋπολογισμούς τους κυρίως όμως έχει εξαντλήσει τους ανθρώπινους πόρους που αντί να ασχολούνται με την άμυνα και ασφάλεια της χώρας τρέχουν για τους μετανάστες.

Σας παραθέτω φωτογραφίες από τις δυνάμεις προστασίας συνόρων και ακτοφυλακής και τα πλοία που χρησιμοποιούν από Αμερική, Τουρκία, Ρωσία και Κίνα.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail