Συνθήματα έγραψαν, αγά μου, δεν έκαναν και καμιά ένοπλη επίθεση να ελευθερώσουν την Αγιά Σοφιά

Σκέψου κοτζάμ Ερντογάν, Πρόεδρος μιας χώρας ογδόντα εκατομμυρίων, που στέλνει στρατό όπου κόψει ο νους του (αυτόν που έχει), να κάνει δηλώσεις γιατί πεντέξι (ή και ένας) οργανωμένοι εθνικιστές, ανοργάνωτοι ανεγκέφαλοι ή απλά προβοκάτορες, στην ελεύθερη Κύπρο πήγαν κι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους ενός τζαμιού. Λες κι έκαναν ένοπλη επίθεση να απελευθερώσουν την Αγιά Σοφιά. Έτσι, όμως, φανατίζει τους Τούρκους. Έτσι στήνει προπαγάνδες εναντίον μιας δράκας Ελληνοκυπρίων για να μπορεί μετά να δικαιολογεί τις όποιες επεμβάσεις αποφασίζει. «Αυτό δεν είναι κάτι νέο. Οι Ελληνοκύπριοι το κάνουν συνεχώς. Αυτή η κίνηση δεν αποτελεί τίποτα άλλο, παρά μια πρόκληση. 

Από: philenews.com - Άριστος Μιχαηλίδης   

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα», έλεγε προχτές για τα συνθήματα σε  τζαμί στην Επισκοπή της Λεμεσού. Είναι πρόκληση και ο Τσαβούσογλου θα πάρει μέτρα και θα μας κάνει ντα. Λες και μπήκαμε στ΄ αμπελοχώραφα του. Προηγήθηκε και ο Τατάρ, που ο αφιλότιμος, έδινε και συμβουλές στην ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Η συμβουλή μας προς την ελληνοκυπριακή διοίκηση και την ηγεσία της είναι ότι δεν πρέπει να οργανώνει και να υποστηρίζει τέτοιες ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Nα τις εμποδίζει και να συλλάβει τους υπεύθυνους το συντομότερο δυνατό», έλεγε. Οι φασίστες, οι ρατσιστές με περικεφαλαία κατηγορούν μια ηγεσία που ούτε συρματοπλέγματα να κόψει τους παράνομους μετανάστες δεν μπορεί να τοποθετήσει χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις και παρεμβάσεις από την Κομισιόν, ότι οργανώνει κιόλας τους ανόητους που γράφουν συνθήματα. Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια, που λένε και στο χωριό μου.

 Το εγκληματικό, όμως, είναι ότι στην παγίδα πέφτουν κι ένα σωρό «δικοί μας», που ρίχνουν νερό στην τουρκική προπαγάνδα αναδεικνύοντας την ενέργεια, που φυσικά δεν εκφράζει παρά μόνο ελάχιστους στην ε/κ κοινότητα και κανέναν στο νόμιμο κράτος. Αυτό που θα έπρεπε να ενοχλεί όλους είναι η παρέμβαση του Ερντογάν και του Τατάρ για όσα συμβαίνουν στα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα τζαμιά επειδή είναι μουσουλμανικοί χώροι λατρείας δεν ανήκουν στην Τουρκία, όπως δεν ανήκουν στη Σαουδική Αραβία ή στην Τυνησία. Ανήκουν στην Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία παρεμπιπτόντως ξοδεύει εκατομμύρια για να τα συντηρεί. Και είναι την Κυπριακή Δημοκρατία που ζημιώνουν από κάθε άποψη οι δράστες τέτοιων ενεργειών.

 Οι αντιδράσεις της τουρκικής πλευράς θα έπρεπε να παίρνουν κατηγορηματικές απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία κι όχι να την πιάνει πανικός και να συμφωνεί μαζί της. Το τι κάνει η κυπριακή Αστυνομία, που ασφαλώς έχει υποχρέωση να ερευνήσει και να διώξει τους δράστες, δεν αφορά ούτε τον Τατάρ, ούτε τον Ερντογάν. Οι δράστες τέτοιων ενεργειών δεν κατανοούν ότι ρίχνουν νερό στην τουρκική προπαγάνδα. Οι υπόλοιποι, πολιτικοί και άλλοι, δεν το κατανοούν; Νομίζουν ότι θα ικανοποιηθεί ο Ερντογάν αν συμπεριφερθούν ως υποτακτικοί; 

Η αλήθεια, όμως, γι΄ αυτές τις ενέργειες είναι ότι όσο ηγέτες του τόπου και διάφοροι ανεγκέφαλοι εθνομηδενιστές φτάνουν στα άκρα του εθνομηδενισμού, θα υπάρχει πάντα η άλλη πλευρά που θα φτάνει κι αυτή στα άκρα. Ποιος είναι ο πιο ανεγκέφαλος είναι ένα ερώτημα που θα μείνει αναπάντητο. Διότι, είναι φαύλος κύκλος, που τους μόνους που εξυπηρετεί είναι τους Τούρκους.

Ήθελα να ’ξερα, ποιος από όλους τους πανέξυπνους μας, που αναστατώνονται και καταδικάζουν και ρίχνουν στην πυρά όσους γράφουν συνθήματα σε τζαμιά, μίλησε ποτέ με τον ίδιο αφοριστικό τρόπο για τις λεηλασίες εκατοντάδων χριστιανικών εκκλησιών στα κατεχόμενα. Για την αρχαιοκαπηλία χιλιάδων εκκλησιαστικών κειμηλίων. Για τους στάβλους, τους στρατώνες, τις σχολές χορού και τις καφετέριες που μετατράπηκαν οι εκκλησίες μας. Παράλογο είναι να κάνουμε εμείς τα ίδια, παράλογο είναι να δικαιολογούμε τον κάθε βαρεμένο που εκτονώνεται ρυπαίνοντας τοίχους ιερών χώρων, αλλά ακόμα πιο παράλογο είναι να ανεχόμαστε να μας κάνουν και μαθήματα συμπεριφοράς οι εγκληματίες που οργανωμένα ξεριζώνουν κάθε τι χριστιανικό στην κατεχόμενη Κύπρο, ακόμα και στα κοιμητήρια των παππούδων μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail