Ανάγκη για πολλαπλασιαστές ισχύος και έξυπνα όπλα με εστίαση στον κυβερνοπόλεμο

Δύο πραγματικότητες θα διαμορφώσουν τις σκέψεις για απόκτηση οπλικών συστημάτων στο Υπουργείο Άμυνας τα επόμενα χρόνια. Πρώτον είναι η κεντρική θέση της αυξανόμενης ισχύος της Τουρκίας στον αμυντικό σχεδιασμό. 

Δεύτερον είναι να ξεπεράσουμε τα προβλήματα από το στάσιμο και φθίνοντα αμυντικό προϋπολογισμό των τελευταίων ετών των μνημονίων. Η εξεύρεση τρόπου για τη διατήρηση ή ακόμη και την επιτάχυνση του ρυθμού εκσυγχρονισμού και καινοτομίας στο Υπουργείο Άμυνας θα απαιτήσει αύξηση του προϋπολογισμού και λύσεις έξω από το κουτί. 

Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες επιλογές που συνεπάγεται αυτή η ενέργεια, θα είναι απαραίτητο για τις υπηρεσίες άμυνας να βρουν τρόπους να υποστηρίξουν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με χαμηλότερο κόστος. Δηλαδή ψάχνουμε για πολλαπλασιαστές ισχύος και έξυπνα όπλα με εστίαση στο κυβερνοπόλεμο.

Δημήτρης Τσαϊλάς
υποναύαρχος ε.α.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.