Η παγίδα της Τουρκίας με τη συμμετοχή κορυφαίων υπουργών στην Αίγυπτο

Freepen.gr - Οι τελευταίες προσπάθειες συμφιλίωσης της Τουρκίας με την Αίγυπτο, με την οποία οι διμερείς σχέσεις έχουν παγώσει εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, δεν αποτελούν αλλαγή της καρδιάς, αλλά αλλαγή τακτικής για να θάψουν τις σχέσεις της Αιγύπτου με την Ελλάδα, ανέφερε ο αναλυτής Σεθ Φράντζμαν σε άρθρο του που γράφτηκε για τη jpost.com μετά την Κυριακή.

Μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ στις αρχές Μαρτίου" επαινώντας "την Αίγυπτο για τη θαλάσσια οριοθέτηση [των οικοπέδων νοτίως της γραμμής μερικής οριοθέτησης με την Ελλάδα]", με τη βοήθεια φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης, "η Άγκυρα είχε ξεκινήσει έναν τύπο πλήρους πίεσης" προς τη χώρα, έγραψε ο Φραντζμάν.

Επικαλούμενος τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου που έκανε λόγο για διπλωματικές επαφές με την Αίγυπτο, όλες οι ειδησεογραφικές αναφορές που σηματοδοτούν την επανέναρξη των επαφών με τη βορειοαφρικανική χώρα ήταν επιχειρησιακές κινήσεις για να προωθήσουν την αφήγηση προς τα εμπρός, υποστηρίζει ο Φραντζμάν.

"Δεν υπάρχει επανάληψη των επαφών, η Τουρκία είχε ανακοινώσει όλες αυτές τις συνομιλίες και επανεκκινεί χωρίς να μιλήσει στην Αίγυπτο", δήλωσε ο Φράντζμαν, επικαλούμενος πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου.

"Η Τουρκία κατανοεί ότι οι επιθέσεις της στα κράτη της περιοχής τους οδήγησαν να συνεργαστούν στενότερα", ανέφερε ο Φράντζμαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail