Ζαβολιάρης ο Ερντογάν: Μεθοδεύει εκλογική νοθεία αλλάζοντας τέσσερα επαρχιακά σύνορα

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε την αλλαγή τεσσάρων επαρχιακών συνόρων σε δύο προεδρικά διατάγματα, σε μια κίνηση που οι επικριτές καλούν εκλογική κοπτορραπτική.

Η περιοχή Şenyayla της Περιφέρειας Kulp της κουρδικής πλειοψηφίας νοτιοανατολικής επαρχίας του Diyarbakır ανήκει τώρα στην συνοριακή επαρχία Muş. Τα σύνορα μεταξύ των επαρχιών του Εύξεινου Πόντου Ordu και Κερασούντας άλλαξαν επίσης, γράφει η duvarenglish.com.

Σχολιάζοντας τις αλλαγές, ο Επίτιμος Πρόεδρος του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) Ertuğrul Kürkçü δήλωσε ότι η κίνηση αποσκοπεί στο μαγείρεμα των εκλογών, η οποία στοχεύει να χειραγωγήσει τα όρια μιας εκλογικής περιφέρειας ώστε να ευνοήσει ένα κόμμα ή μια τάξη.

"Το εκλογικό μαγείρεμα έχει αρχίσει. Μπορεί τώρα να δούμε αλλαγές σε πολλά επαρχιακά ή περιφερειακά σύνορα", δήλωσε ο Kürkçü στο Twitter στις 20 Μαρτίου.

"Υπάρχουν πολλοί λόγοι να πιστεύουμε ότι τα έργα προσομοίωσης για το επαρχιακό σύστημα απλών μελών έχουν ολοκληρωθεί και οι προετοιμασίες για την εφαρμογή του παράνομα και κρυμμένα από το κοινό βρίσκονται σε εξέλιξη", σημείωσε, αναφερόμενος στα έργα της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και ανάπτυξης (ΑΚΡ) εργάζεται πάνω σε ένα νέο εκλογικό σύστημα αφού οι ψήφοι του έχουν μειωθεί σημαντικά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail