Το Σχέδιο της Τουρκοποίησης συνεχίζεται: Υποχρεωτική η εκμάθησης των τουρκικών στα συριακά κατεχόμενα

Anadul Cultural Center in the city of Azaz, north Aleppo countryside – North Press
Freepen.gr - Οικογένειες μαθητών σε σχολεία της πόλης Αζάζ της βόρειας Συρίας διαμαρτύρονται για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους στην αποδοχή και εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας, η οποία αποτελεί υποχρεωτικό μάθημα, υπό το πρίσμα της αδυναμίας του διδακτικού προσωπικού και της αδυναμίας ορισμένων οικογενειών να κάνουν ειδικά μαθήματα για τα παιδιά τους, γράφει το North Press.

Από τις αρχές του 2017, η τουρκική γλώσσα έχει καταστεί υποχρεωτική στα σχολεία της τουρκοκρατούμενης βόρειας Συρίας, με πολλά από τα εγχειρίδια και το διδακτικό υλικό να μετατρέπονται στην τουρκική γλώσσα ως μέρος της πολιτικής της Τουρκίας για τουρκοποίηση και δημογραφική αλλαγή.

Ο Μωχάμεντ Χαμάσο, κάτοικος της Αζάζ, είπε ότι τα παιδιά του δεν ήταν σε θέση να μάθουν την τουρκική γλώσσα λόγω των κακών ικανοτήτων του διδακτικού προσωπικού, εκτός από την αδυναμία του να τους διδάξει στο σπίτι. "Δεν γνωρίζω τα βασικά της, καθώς είναι ξένη γλώσσα για τη συριακή κοινότητα", πρόσθεσε.

Ακτιβιστές και παρατηρητές πιστεύουν ότι η Τουρκία εφαρμόζει πολιτική τουρκοποίησης στο συριακό Βορρά μέσω της εκπαίδευσης και άλλων μέσων, προετοιμάζοντας ένα επεκτατικό σχέδιο ή προσαρτώντας τμήματα της Συρίας στο έδαφός της με παρόμοιο τρόπο με τον τρόπο με τον οποίο προσάρτησε το Σαντζάκ της Αλεξανδρέττας (Ισκεντερούν), από τη Συρία το 1936.

Αρκετά κέντρα διδασκαλίας τουρκικής γλώσσας και βιβλιοθηκών έχουν δημιουργηθεί στην πόλη Azaz.

Η τουρκική σημαία έχει υψωθεί σε κτίρια ιδρυμάτων στις περιοχές που καταλαμβάνει στη βόρεια Συρία και γράφει τα ονόματα αυτών των ιδρυμάτων στις τουρκικές και αραβικές γλώσσες.

Επιπλέον, έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ιδρυτή της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ σε τέτοια κέντρα. 

Τέλος υπενθυμίζουμε την υποχρεωτική χρήση της τουρκικής λίρας στις κατεχόμενες περιοχές της Συρίας αντί του εθνικού νομίσματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail