Δημήτρης Λιάτσος: Ρωσία - Εκτός των εμβολίων και φάρμακο που γιατρεύει τον κορονοϊό!

Πρόκειται για ένα νέο φάρμακο το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει τη διαδικασία σύνθεσης συγκεκριμένων πρωτεϊνών στον οργανισμό, π.χ. του ιού SARS-cov-2, αυτού που αποκαλούμε κορονοϊό!

Aπό:  ieidiseis.gr

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται το σοβιετικό σύνθημα: Ειρήνη στον κόσμο! Миру мир, ήταν το ρωσικό πρωτότυπο! Ε, λοιπόν, σήμερα η Μόσχα επανέρχεται με μια νέα έκδοση της λέξης ΜΙΡ: (Ειρήνη και ταυτόχρονα κόσμος)! ΜΙΡ-19 είναι η πρώτη ονομασία του νέου φαρμάκου που φιλοδοξεί να νικήσει τον κορονοϊό, ως θανατηφόρα ασθένεια!

Είναι ίσως η πιο ελπιδοφόρα είδηση στην αρχή της Άνοιξης. Και την ανακοίνωσε ο πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που είχε από την επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Ταμείου ιατρικής βιολογίας, Βερονίκας Σκβορτσόβα!

Πρόκειται για ένα νέο φάρμακο το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει τη διαδικασία σύνθεσης συγκεκριμένων πρωτεϊνών στον οργανισμό, π.χ. του ιού SARS-cov-2, αυτού που αποκαλούμε κορονοϊό!

Σε προσβεβλημένο οργανισμό που γίνεται δραστήριος πολλαπλασιασμός του ιού, η χρήση του φαρμάκου, ΜΙΡ-19, θα επιδρά στις πρωτεΐνες που πολλαπλασιάζουν τον ιό και θα αποσυνθέτει την εξάπλωση!

Το φάρμακο, όπως δείχνουν οι πρώτες κλινικές έρευνες σε ζώα, μειώνει το φορέα των ιώσεων κατά... δέκα χιλιάδες φορές! Αντιμετωπίζει δραστικά τις βαριές και επικίνδυνες για τη ζωή του ασθενούς, μορφές προσβολής του οργανισμού από κορονοϊό όπως η πνευμονία, τα βαριά αναπνευστικά σύνδρομα, και μετατρέπει την ασθένεια σε μια συνηθισμένη γρίπη...

Το φάρμακο, κατά την υπεύθυνη Ρωσίδα αξιωματούχο, είναι απόλυτα ασφαλές και δεν επιδρά στο γονιδιακό και ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς...

Στα μέσα Μαρτίου θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση δοκιμών ενώ με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης αναμένεται να προωθηθεί η διαδικασία αδειοδότησης από το αντίστοιχο ρωσικό κρατικό φορέα. Προφανώς θα εφαρμοστεί η διαδικασία που εφαρμόστηκε για την αδειοδότηση-πιστοποίηση του εμβολίου, Sputnik V, τον Αύγουστο 2020!

Τότε πολλοί, εκτός Ρωσίας, εξέφρασαν αμφιβολίες για τον τρόπο πιστοποίησης του εμβολίου, επί ένα τρίμηνο η Μόσχα δέχτηκε σφοδρή κριτική... Αμέσως μετά το νέο χρόνο, αποδείχτηκε ότι το Sputnik V, είναι από πλευράς απόδοσης, εφάμιλλο των καλύτερων αναλόγων στην παγκόσμια αγορά... Υπερέχει δε τόσο στο χρονικό διάστημα που δίνει προστασία από τον κορονοϊό (δυο χρόνια +) όταν τα άλλα μένουν στα όρια εξαμήνου, όσο και στην τιμή...

Το νέο φάρμακο ΜΙΡ-19, προβλέπεται να είναι έτοιμο προς τα τέλη του 2021!

Προς εμβόλια νέας γενιάς

Η επεξεργασία και παραγωγή του ΜΙΡ-19, ανατρέπει τα ως τώρα δεδομένα στη μάχη για την καταπολέμηση του κορονοϊού, ωστόσο, δεν είναι η μοναδική χαρμόσυνη είδηση στην πορεία αυτή.
Η Βερονίκα Σκορτσόβα ενημέρωσε τον πρόεδρο Πούτιν για τη δημιουργία της νέας τεχνολογικής πλατφόρμας πάνω στην οποία γίνεται η εφαρμογή εμβολίων νέας γενιάς! Τα νέα εμβόλια θα λειτουργούν και θα αντιμετωπίζουν όλες τις παραλλαγές του κορονοϊού, με τις οποίες «τόσο πολύ φοβίζουν τον κόσμο», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν!

Τα νέα εμβόλια θα συμβάλλουν στη δημιουργία ανοσίας στον οργανισμό όχι μέσω της δράσης αντισωμάτων αλλά θα επιδρούν στο επίπεδο των κυττάρων! Ποια θα είναι η ποιοτική διαφορά με τα ως τώρα εμβόλια; Τα πειράματα δείχνουν ότι τα νέα εμβόλια θα δημιουργούν στον ανθρώπινο οργανισμό ανοσία από 13 έως 17 χρόνια!!!

Και το εμβόλιο νέας γενιάς θα είναι έτοιμο, εκτιμούν οι ερευνητές, μέχρι την ολοκλήρωση του 2021!

Όπως έχουμε ξαναγράψει από αυτές εδώ τις σελίδες, μέχρι τέλους της Άνοιξης 2021, θα έχει δημιουργηθεί το εμβόλιο Sputnik light. Μια ενισχυμένη και μοναδική δόση του υπάρχοντος που γίνεται ώστε να βοηθηθούν οι πληθυσμοί πολλών χωρών κυρίως των πιο φτωχών. Η διάρκεια του, φυσικά, δεν θα είναι δυο+ χρόνια αλλά έξι μήνες... Όσο και η διάρκεια προστασίας που δίνουν τα δυτικά ανάλογα αλλά με δυο δόσεις!

Τέλος, να θυμίσω και τις έρευνες που θα ολοκληρωθούν το 2021, για τη δημιουργία εμβολίου σε μορφή σπρέι, που θα είναι ασφαλές για χρήση ακόμα και σε... παιδιά!

Η εικόνα εμβολιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο προβληματίζει!

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το 70% των 130 περίπου εκατομμυρίων εμβολίων που έχουν παραχθεί, πήγαν για εμβολιασμό σε.. δέκα χώρες των οποίων το ΑΕΠ ανέρχεται στο 60% του παγκόσμιου ΑΕΠ!

Ενώ σε 130 χώρες που ζουν 2,5 δις άνθρωποι το εμβόλιο δεν έχει φθάσει ακόμα!

Αλλά και με τους κατοίκους των αναπτυγμένων χωρών υπάρχει η νέα εξέλιξη με τις παραλλαγές του κορονοϊού, που κρέμεται ως «δαμόκλειος σπάθη»!

  • Οι υπεύθυνοι της πολυεθνικής Pfizer, εξετάζουν τη χρήση τρίτης δόσης του ίδιου εμβολίου για την αντιμετώπιση των παραλλαγών.
  • Οι επικεφαλείς του Ινστιτούτου Γκαμαλέϊ, στη Μόσχα, πιστοποιούν ότι το εμβόλιο Sputnik V, δίνει μέσα στο δίχρονο, πλήρη προστασία από τις παραλλαγές με τις δυο δόσεις του!

- Τα ινστιτούτα μας έχουν φιξάρει ως τώρα γύρω στις... 3,500 μικροπαραλλαγές του κορονοϊού. Η εξάπλωση επτά από αυτές ξεπερνάνε το 5% μέσα στη Ρωσία! Ωστόσο τα εμβόλια τις αντιμετωπίζουν θετικά αφού δημιουργούν ικανό αριθμό αντισωμάτων, εξηγεί η Σκβορτσόβα.

Τα αντισώματα που δημιουργεί το ρωσικό εμβόλιο είναι 2,5-3 φορές περισσότερα από τα αντισώματα ενός οργανισμού που ασθένησε...

Τι γίνεται στην Ε.Ε με το Sputnik V;

Οι υπεύθυνοι του Ευρωπαϊκού Ταμείου Φαρμάκων (ΕΜΑ), δε φαίνεται να... ιδρώνουν για την πιστοποίηση του ρωσικού εμβολίου. Αυτό γίνεται κατανοητό και από δηλώσεις ηγετών χωρών-μελών που εξοργισμένοι προχωρούν στην πιστοποίηση του Sputnik σε εθνικό επίπεδο!

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ματόβιτς, ανακοίνωσε ότι η χώρα του προμηθεύτηκε ήδη το πρώτο φορτίο εμβολίων από τη Ρωσία. Η μεταφορά έγινε με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας, τύπου Spartan, την 1η Μαρτίου!

- Δεν μπορούμε να περιμένουμε την έγκριση του ΕΜΑ, δεν έχουμε καιρό για χάσιμο όταν κάθε μέρα πεθαίνουν δεκάδες συμπολίτες μας, τόνισε ο Ματόβιτς…

Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Τσεχίας έστειλαν επιστολή στο Ρώσο πρόεδρο και του ζητούν να προμηθευτούν ποσότητες του Sputnik V. Η Τσεχία είναι σήμερα η χώρα με τη μεγαλύτερη εξάπλωση του κορονοϊού στην ευρωζώνη και δεν ανέχεται πλέον άλλο τις καθυστερήσεις και ανέξοδες υποσχέσεις των Βρυξελλών!

Ρωσικό εμβόλιο αγόρασε και το... Σαν Μαρίνο... Κάποιοι ίσως χαμογελάσουν. Σιγά το... μέγεθος! Ωστόσο, δημιουργείται ρεύμα μεταξύ μιας σειράς δημάρχων της Ιταλίας να προμηθευτούν από το Σαν Μαρίνο το εμβόλιο αν η ιταλική κυβέρνηση εξακολουθήσει να περιμένει την έγκριση από το ΕΜΑ!

Ο Δημήτρης Λιάτσος είναι δημοσιογράφος, ανταποκριτής στη Μόσχα

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail