Η Σαουδική Αραβία κλείνει πέντε τουρκικά σχολεία στη Μέκκα της Μεδίνας

Freepen.gr - Η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει διατηρήσει το ανεπίσημο μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα από το 2019, έχει κλείσει πέντε τουρκικά σχολεία στη Μέκκα και τη Μεδίνα, ανέφερε η εφημερίδα Sözcü την Τρίτη.

Παρά τις προσπάθειες των τουρκικών αρχών, η Σαουδική Αραβία έκλεισε τα σχολεία στα τέλη του 2020, ανέφερε, επικαλούμενη τον Αχμέτ Εμρέ Μπιλγκίλι, ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας.

"Εργαζόμαστε για να ξανανοίξουμε τα σχολεία", δήλωσε ο Μπιλγκίλι.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ριάντ παραμένουν παγωμένες μετά από μια πολιτική κρίση μεταξύ των δύο χωρών που ξέσπασε για τη δολοφονία του αντιφρονούντος Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Χασόγκι στην Κωνσταντινούπολη το 2018, προτρέποντας Σαουδαραβικές επιχειρηματικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ριάντ, να ζητήσουν μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα.

Τον Οκτώβριο, μετά από δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ κατηγορώντας ορισμένες χώρες του Κόλπου ότι επιδιώκουν αποσταθεροποιητικές πολιτικές στην περιοχή, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας προέτρεψαν τους πολίτες να μποϊκοτάρουν οτιδήποτε τουρκικό, είτε πρόκειται για εισαγωγές, επενδύσεις ή τουρισμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail