Μια "δημοσκόπηση" που δεν παρήγγειλε ο πρωθυπουργός και δεν του αρέσει καθόλου

Στην αρχή βλέποντας να κυκλοφορεί στα κοινωνικά δίκτυα η φωτογραφία με τις θυμωμένες εκφράσεις στην ανάρτηση με το βίντεο του νέου μηνύματος του πρωθυπουργού για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, δεν έδωσα μεγάλη σημασία. Αρχικά ήμουν δύσπιστος και σε δεύτερο χρόνο μου έκανε εντύπωση πως ένας άνθρωπος που αγαπά πολύ την εικόνα του, άφησε στην προσωπική του σελίδα, μια ανάρτηση που προκάλεσε αγανάκτηση.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο βλέποντας να γίνεται θέμα και σε σοβαρό μέσο, μπήκα σήμερα στη σελίδα του κ. Μητσοτάκη και πράγματι η ανάρτηση ήταν εκεί αλλά με μια διαφορά. Τα αρνητικά μεγέθη είχαν μεγαλώσει ένα της διάδοσης της ανάρτησης.

Οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και οι αντιδράσεις που συγκεντρώνουν μπορεί να μην είναι δημοσκοπήσεις, ωστόσο απηχούν ένα κλίμα. Ειδικά όταν βλέπουμε 61.000 αντιδράσεις σε αυτές.

Από αυτές όμως το 71%, ήτοι οι 44.000 είναι θυμός ενώ ένα 8%, δηλαδή οι 4.900 ήταν κόσμος που ξεράθηκε στα γέλια από το μήνυμα. Εν ολίγοις κοντά οι 8 στους 10 μάλλον δε συμφωνούν με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αντιληφθεί ότι ο ρόλος του είναι να ενώνει και όχι να διχάζει, όπως έκανε ο προκάτοχός του. Δυστυχώς όμως οι ιδέες του περί πιστοποιητικών που θα διακρίνουν τους ανθρώπους παραπέμποντάς μας σε άλλες εποχές και η επιμονή στο λάθος του εγκλεισμού της κοινωνίας που ό,τι ήταν να αποφέρει, το απέφερε πέρυσι, δε μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε.






Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail