Η Γαλλία μπλοκάρει χρηματοδότηση τζαμιού στο Στρασβούργο που στηρίζεται από τουρκική ομάδα;

Freepen.gr - Το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών αντιτάχθηκε στα σχέδια τουρκικής ομάδας για την κατασκευή τζαμιού στη γαλλική πόλη Στρασβούργο, ανέφερε την Τετάρτη το France Radio  Internationale.

Τη Δευτέρα, τοπικοί αξιωματούχοι στο Στρασβούργο ενέκριναν επιχορήγηση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ισλαμική Συνομοσπονδία Millî Görüş για το έργο, δήλωσε το FRI.

Η Millî Görüş ιδρύθηκε από υποστηρικτές του πρώην Πρωθυπουργού της Τουρκίας Necmettin Erbakan, ενός από τους σημαντικότερους ισλαμιστές πολιτικούς της χώρας.

Το κίνημα έχει στενούς δεσμούς με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και ανάπτυξης της Τουρκίας και λειτουργεί σε όλη την τουρκική διασπορά στην Ευρώπη.

Αλλά η Ισλαμική Συνομοσπονδία Milli Gorus στη Γαλλία αρνήθηκε να συμμορφωθεί με ένα νέο κυβερνητικό χάρτη με στόχο την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού.

Η αποτυχία εγγραφής στον χάρτη σημαίνει ότι η ομάδα δεν πρέπει να αναγνωριστεί ως εκπρόσωπος του Ισλάμ στη Γαλλία και δεν πρέπει να λάβει χρηματοδότηση για το Τζαμί του Στρασβούργου, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin, σύμφωνα με το RFI.

Ο Δήμος του Στρασβούργου "δεν πρέπει να χρηματοδοτεί ξένες παρεμβάσεις στο έδαφός μας", ανέφερε.

Την Τετάρτη, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν εκτίμησε πως η Τουρκία μπορεί να επιδιώξει να παρέμβει στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail