Συκιά: Η σπηλιά με την… τρύπια οροφή που κοιτάζει τον ουρανό

Η μικρή παραλία και η σπηλιά της Συκιάς βρίσκονται στη δυτική πλευρά της Μήλου. Αν τύχει και βρεθείς εκεί, οι φωτογραφίες θα σου φανούν λίγες μπροστά στο θέαμα που θα αντικρίσεις. Αυτό που κάνει ξεχωριστή τη συγκεκριμένη παραλία είναι ότι η σπηλιά της δεν είναι κλειστή αλλά αντιθέτως έχει μια τρύπα στην οροφή που βλέπει το ατελείωτο μπλε του ουρανού. Στην πραγματικότητα κάποτε υπήρχε εκεί οροφή.

Από: exploringgreece.tv

Αυτό που την χαρακτηρίζει και την κάνει ιδιαιτέρως ξεχωριστή είναι το γεγονός ότι μέρος της οροφής της θαλασσινής σπηλιάς με το πέρασμα των χρόνων έχει καταρρεύσει. Έτσι έχει δημιουργήσει μια τρύπα στην οροφή που κοιτάει στον ουρανό. Μέσα λοιπόν στην σπηλιά ουσιαστικά, βρίσκεται αυτή η μικρή αλλά άκρως εντυπωσιακή παραλία. Μια παραλία με βότσαλα και κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά. Γιατί ονομάζεται έτσι αυτή η σπηλιά; Το όνομά της οφείλεται, κατά πολλούς, στο γεγονός ότι πολύ κοντά στο άνοιγμα της οροφής βρίσκεται μία συκιά. Και όντως μπορεί να είναι αυτός ο λόγος της ονομασίας. Το όνομα, εξάλλου, έχει πολύ μικρότερη σημασία από την εικόνα που αντικρίζει κανείς.

Να θυμάσαι ότι αν κάποια στιγμή έχεις βρεθεί στο νησί, θα μπορέσεις να προσεγγίσεις την συγκεκριμένη παραλία μόνο διά θαλάσσης.

Μήλος: Το νησί με τα σεληνιακά τοπία

Αυτή, όμως δεν είναι η μοναδική έκπληξη που κρύβει η Μήλος. Πρόκειται για νησί που σε εκπλήσσει συνεχώς λόγω της γεωμορφολογίας του. Δεν είναι τυχαίο ότι θα ακούσεις επίσης να αποκαλούν μια από τις παραλίες της και «Θαλασσινά Μετέωρα» Εκεί θα δεις ένα μοναδικής ομορφιάς σύνολο γκριζόλευκων βράχων με παράξενες μορφές και σχηματισμούς. Πράγμα που θα αντικρίσεις και σε άλλες γωνιές του νησιού. Κλέφτικο, Σαρακήνικο και Τσιγκράδο σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Φαντάζεσαι πώς μπορεί να ήσουν σε άλλο πλανήτη αλλά… με την ομορφιά της Ελλάδας.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.