Η Γαλλία έδωσε και επίσημα την εντολή για τη ναυπήγηση δύο ακόμη φρεγατών Belh@rra

Freepen.gr - Η Naval Group έλαβε επίσημη εντολή για δύο ακόμη φρεγάτες FDI από τη γαλλική Υπηρεσία Προμηθειών Άμυνας (DGA).

Αυτό αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Γαλλίδας υπουργού Αμυνας, Florence Parly, στο Lorient στις 29 Μαρτίου 2021.

Όπως τονίστηκε, η επιτάχυνση του προγράμματος FDI θα υποστηρίξει τη δραστηριότητα του χώρου του Naval Group στο Lorient όπου σχεδιάζονται και ναυπηγούνται οι φρεγάτες, εξασφαλίζοντας επίσης τη διατήρηση των δεξιοτήτων.

Οι δύο φρεγάτες – η δεύτερη και η τρίτη σε μια σειρά πέντε συνολικά πλοίων -θα παραδοθούν και οι δύο το 2025, ενώ το αρχικό σχέδιο ήταν η παράδοσή τους κάθε 18 μήνες. Θα ονομάζονται Amiral Louzeau και Amiral Castex, αντίστοιχα.

Η πρώτη FDI, Amiral Ronarc'h, για την οποία ξεκίνησαν οι κατασκευαστικές εργασίες το 2020, προγραμματίζονται για παράδοση το 2024.

Με χωρητικότητα άνω των 4.200 τόνων και μήκος 121 μέτρων, οι φρεγάτες FDI βασίζονται σε μια ψηφιακή και κλιμακούμενη αρχιτεκτονική που χτίστηκε γύρω από το σύστημα διαχείρισης μάχης SETIS 3.0 της Naval Group.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail