Κορεάτικοι κινητήρες για το Altay της Τουρκίας που αλλιώς είναι ένας τενεκές

Freepen.gr - Η τουρκική αμυντική εταιρεία BMC έχει υπογράψει συμφωνίες με δύο εταιρείες της Νότιας Κορέας για την κατασκευή βασικών εξαρτημάτων για τo τεθωρακισμένο άρμα μάχης Altay της Τουρκίας που βρίσκεται στη φάση ανάπτυξης, δήλωσε ο Burak Bekdil, αναλυτής και δημοσιογράφος, σε άρθρο για την ιστοσελίδα ειδήσεων Defense News την Τρίτη.

Η BMC έχει υπογράψει τις συμφωνίες με την Doosan και την S&T Dynamics για τον κινητήρα και το μηχανισμό μετάδοσης του άρματος. Οι συμφωνίες είναι "το αποτέλεσμα μιας στρατηγικής κατανόησης μεταξύ των εταιρειών και των χωρών μας", δήλωσε ένας αξιωματούχος της BMC στον Bekdil.

Αξιωματούχος αμυντικών προμηθειών στην Άγκυρα επιβεβαίωσε τις "σημαντικές" συμφωνίες, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, δήλωσε ο Μπεκντίλ.

Η Τουρκία επιδιώκει να κατασκευάσει το Altay για να αναπτύξει τη βιομηχανία όπλων της και να καταστήσει τη χώρα λιγότερο εξαρτημένη από το εξωτερικό. Η παραγωγή καθυστέρησε επειδή το άρμα βασίστηκε σε γερμανικούς κινητήρες MTU και μεταδόσεις RENK, η εξαγωγή των οποίων έχει παγώσει λόγω της συμμετοχής της Τουρκίας στον Εμφύλιο Πόλεμο της Συρίας.

Οι εταιρείες της Νότιας Κορέας θα "απο-γερμανοποιήσουν" ορισμένα εξαρτήματα στο πακέτο ισχύος του τεθωρακισμένου για να παρακάμψουν τους περιορισμούς της γερμανικής άδειας εξαγωγής, δήλωσε ο Bekdil, αναφέροντας πηγές εξοικειωμένες με το πρόγραμμα.

Ωστόσο τίθεται το ερώτημα. Τι είδους εγχώρια αμυντική βιομηχανία είναι αυτή που δεν εξαρτάται από ξένους προμηθευτές όταν τα πιο βασικά εξαρτήματα προέρχονται από το εξωτερικό;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail