Ούτε λεπτό στο έδαφος - Σαρωτικές επιθέσεις με 80 αεροπορικές επιδρομών των Ρώσων κατά του ISIS

Freepen.gr - Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρακολούθησε έναν νέο γύρο εναέριων βομβαρδισμών στην έρημο της Συρίας, όπου ρωσικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν την Τρίτη εντατικές αεροπορικές επιδρομές από τις πρώτες πρωινές ώρες στην οροσειρά Al-Bashri που βρίσκεται στα διοικητικά σύνορα μεταξύ Deir ez-Zor και Raqqa, στοχεύοντας σε σπηλιές και θέσεις όπου κρύβονται τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αριθμός των επιδρομών έφτασε τις 80 χτυπώντας στοχοθετημένες περιοχές όπου ISIS μέλη έχουν καταφύγει κοντά σε Athraya και Al-Rahjan στην ανατολική επαρχία της Hama και στην έρημο Ma'adan, στην ύπαιθρο της al-Raqqa, στην οροσειρά Al-Bashri στο τρίγωνο Aleppo-Hama-Raqqa και θέσεις στην ανατολική επαρχία της Homs στις ερήμους της Palmyra και al-Sukhna.

Οι ρωσικές επιθέσεις εξουδετέρωσαν περίπου 13 μέλη του ISIS, κατέστρεψαν οχήματα και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και κατέστρεψαν σπηλιές και θέσεις σε αυτές τις περιοχές.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του πολέμου φθοράς των τζιχαντιστών, από τις 24 Μαρτίου 2019, το SOHR έχει τεκμηριώσει τη δολοφονία τουλάχιστον 1.354 στρατιωτών, νομιμόφρονων συριακών και μη συριακών εθνικοτήτων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον δύο Ρώσων, και 145 στρατιωτών που υποστηρίζονται από το Ιράν μη συριακών. Όλοι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις, βομβιστικές επιθέσεις και ενέδρες από το "Ισλαμικό Κράτος", δυτικά του Ευφράτη στις ερήμους Deir Ezzor, Homs και Al-Suwaidaa.

Επίσης, τέσσερις πολίτες που εργάζονται σε κοιτάσματα φυσικού αερίου, 11 βοσκοί και τέσσερις άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν την ίδια περίοδο. Στον αντίποδα 854 μέλη του ISIS σκοτώθηκαν επίσης σε επιθέσεις και βομβαρδισμούς την ίδια περίοδο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail